Cursus Coachen en Trainen en Inleiding Verslavingskunde

Zwolle – Vanaf eind februari biedt Windesheim een nieuwe basiscursus Coachen en Trainen. Daarnaast biedt Windesheim op zes woensdagavonden de cursus Inleiding Verslavingskunde aan voor iedereen die meer wil weten van het ontstaan van een verslaving.

Belangstellenden kunnen op de open avond, naast het totale aanbod van deeltijd, post-hbo, cursussen en trainingen kennismaken met deze nieuwe cursussen. De open avond vindt plaats op vrijdag 21 januari van 19.00 – 21.30 uur in gebouw X op de Campus in Zwolle. Aanmelden kan via www.windesheim.nl

Coachen en Trainen
In de cursussen Coachen en Trainen staat het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van het coachen en het trainen van medewerkers, studenten, vrijwilligers en cliënten centraal. Cursisten maken in groepen kennis met de basiselementen van zowel coachen als trainen en kunnen ontdekken of deze vaardigheden bij hen passen.
De cursus Coachen en de cursus Trainen zijn los van elkaar te volgen; het combineren van beide cursussen heeft meerwaarde. De cursussen kunnen zowel  incompany of als maatwerk geleverd worden. In twee interactieve workshops tijdens de open avond geeft trainer en NMI-gediplomeerd Mediator Margreet Groothuis uitgebreide informatie over de nieuwe cursus Coachen en Trainen.  

Inleiding Verslavingskunde
Hoe riskant is het gebruik van alcohol en drugs eigenlijk?  En wat is een verslaving? Ligt een verslaving aan de werking van de drugs, of spelen andere factoren een rol? Is verslaving erfelijk? Als je elke dag drie glazen wijn drinkt ben je dan verslaafd? Hoe ontstaat een verslaving en kun je dat aan iemand zien? Op deze en andere vragen wordt ingegaan in de cursus die op zes woensdagavonden, van 18.30 – 21.00 uur op Windesheim wordt gegeven. Tijdens de cursus is er ook voldoende ruimte voor discussie en gesprek. Windesheim initieert en coördineert onderzoek, onderwijs en cursussen op het gebied verslavingskunde en –preventie. Windesheim is de eerste hogeschool die minors Verslavingskunde ontwikkelde in samenwerking met het werkveld. Sinds januari 2010 heeft Windesheim een lector Verslavingspreventie: dr. mr. Rob Bovens.   

Meer weten?
Meer informatie over de cursussen Coachen en Trainen en Inleiding Verslavingskunde is te verkrijgen bij het Windesheim Informatiecentrum: tel. 0900 – 8899 (lokaal tarief) e-mail: info@windesheim.nl of via de website www.windesheim.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)