Vrouw aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 42-jarige vrouw uit Zwolle is donderdagmiddag 13 januari aangehouden voor mishandeling. Ze had een 31-jarige medewerker van een waterbedrijf geslagen met een bezemsteel en de achterlichten van zijn bestelbus kapot gemaakt.

 politie_logo_4.jpg

Dit gebeurde vermoedelijk omdat de man met een collega de waterleiding ging afsluiten in verband met een betalingsachterstand. De vrouw verzette zich tegen haar aanhouding en schopte daarbij één van de agenten. Ze is meegenomen naar het politiebureau.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Vrouw aangehouden voor mishandeling”

  1. Volslagen belachelijk natuurlijk om je bezemsteel dan maar op de boodschapper bot te vieren. En op de achterlichten van zijn bestelbus.
    Water is overigens erg duur. Volgens mij gaan ze (haast) nooit over op afsluiten. Dit is weer een heel klein stukje uit een heel groot verhaal.

  2. Het gebeurd regelmatig dick, iemand die ik met zijn schulden heb geholpen zou het ook overkomen had al een bezoek van Vitens gehad met de laatste mogelijkheid om te betalen binnen 5 dagen anders zou die afgesloten worden. wachttijd voor schuldhulpverlening duurde langer, toen ze bij hem voor de deur stonden om hem af te sluiten heb ik het maar voorgeschoten, ging om een bedrag van 149 euro.

  3. Even gegoogled omdat ik meende dat mensen niet van water afgesloten mogen worden. Blijkt ook (nog) te kloppen:

    Incassoprocedure water
    Water behoort tot de primaire levensbehoefte van mensen. Waterbedrijven dienen, mede gelet op het belang van water voor de gezondheid van mensen en de monopoliepositie van waterbedrijven, terughoudend om te gaan met het afsluiten van water.
    In art. 9 van de Drinkwaterwet (nog niet van kracht) wordt voorgesteld dat de minister met regels komt over preventieve maatregelen om afsluiting te voorkomen en regels waaraan een eventuele afsluiting moet voldoen.

    Snap het dus niet goed wat hier is gebeurd.

  4. Bedankt Dame, ik dacht dus

    Volgens mij gaan ze (haast) nooit over op afsluiten.

    We hebben weer eens veel te weinig tekst om een goed beeld van de situatie te krijgen.

  5. @Dame:

    Ik was ook in de veronderstelling dat afsluiten van water niet mag (in verband met eerste levenssbehoefte). Het stuk wat je aandraagt, zet toch iets anders. Goed, er worden woorden gebruikt als ’terughoudend’, ‘nog niet van kracht’ en ‘regels waaraan een eventuele afsluiting moet voldoen’

    Met andere woorden: afsluiten mag dus blijkbaar wel.

  6. zusenzo wat nou als iemand ontslagen wordt en het UWV heeft er 6 maanden de tijd voor nodig om eruit te komen dat je toch recht hebt op een uitkering ( ja het gebeurd) Hoe betaal jij dan die 6 maand je vaste lasten als de sociale dienst niet wil mee werken?

Reacties zijn gesloten.