Medewerkers Scania behalen versneld BBL-diploma

Zwolle – Tien productiemedewerkers van Scania Production Zwolle hebben afgelopen periode een intensief traject bij het Zwolse Deltion College gevolgd en met succes. Woensdag 26 januari jl. hebben alle deelnemers het BBL-2 diploma Assemblagemedewerker in ontvangst mogen nemen.

De deelnemers hebben voordat ze aan de opleiding Assemblage medewerker begonnen eerst een EVC traject bij Deltion gevolgd. EVC staat voor ‘Ervaringscertificaat’. Een ervaringscertificaat is bedoeld voor iedereen die wil laten zien meer kennis en vaardigheden in huis te hebben dan uit de behaalde diploma’s blijkt. Tijdens dit traject hebben de deelnemers onder begeleiding van een loopbaanbegeleider van het Deltion College een portfolio met competenties opgebouwd en een assessment gevolgd. 

BBL-opleiding Assemblagetechnicus
Nadat ze het EVC traject met succes hadden afgerond zijn alle deelnemers vorig jaar mei gestart met de versnelde de mbo niveau 2 opleiding Assemblagetechnicus. De afdeling Training & Advies en Motorvoertuigen van het Deltion College hebben op basis van de uitkomsten van het EVC-traject een BBL-traject op maat voor de medewerkers van Scania samengesteld. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Cursisten die voor een BBL-opleiding kiezen, gaan gemiddeld één dag per week naar school en zijn daarnaast vier  dagen werkzaam bij een bedrijf. In dit geval Scania Production Zwolle. De opleiding Assemblagetechnicus duurt normaal gesproken twee tot drie jaar. Doordat de medewerkers van Scania al veel praktijkervaring hebben opgedaan en onlangs het EVC certificaat hebben behaald, konden ze de opleiding in een klein jaar afronden.

Scania Production Zwolle vindt het belangrijk om te investeren in de toekomst van haar medewerkers. “Blijvende scholing is goed voor onze medewerkers en daarmee ook voor het bedrijf”, aldus Harm Kah, teamleider bedrijfsschool Scania Production Zwolle.

Meer informatie over de om-, her- en bijscholingsmogelijkheden van het Deltion College staat op www.deltion.nl/bedrijven

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)