Brug over de Achtergracht officieel geopend

Zwolle – Vrijdag 28 januari is rond 14.00 uur de nieuwe brug over de Achtergracht officieel door gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Gerrit Piek geopend. Met het uitrollen van een tapijt over het bovenste loopdeel van de brug als openingshandeling, verklaarden de heren, onder toeziend oog van een aantal genodigden, de brug als officieel geopend.

openingshandeling_1889_470.jpg
Openingshandeling door wethouder Gerrit Piek (l) en gedeputeerde Theo Rietkerk (r)

Deze brug draagt bij aan de bereikbaarheid van het gebied de Tanerij, een hoogwaardig stuk binnenstad waar cultuur, toerisme, wonen en winkels vertegenwoordigd zijn. De afgelopen jaren heeft dit gebied een functionele en ruimtelijke transformatie doorgemaakt. Niet alleen met de ontwikkeling van het nieuwe theater De Spiegel en de herontwikkeling van het Spinhuis naar een hoogwaardige horecafunctie maar ook omdat hier een mix aan economische- en woonfuncties wordt gerealiseerd, krijgt dit gebied een nieuw gezicht. Het uiteindelijke doel is dat op dit deel van het Noordereiland dermate kwalitatief hoogwaardige functies en bebouwing komen, dat het gaat functioneren en beleefd wordt als een onderdeel van de historische Zwolse binnenstad.

28-01-2011_opening_achtergrachtbrug_1.jpg

28-01-2011_opening_achtergrachtbrug_5.jpg

28-01-2011_opening_achtergrachtbrug_2.jpg

28-01-2011_opening_achtergrachtbrug_3.jpg

28-01-2011_opening_achtergrachtbrug_4.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Brug over de Achtergracht officieel geopend”

  1. Ik beleef die hoge zwarte hekken aan het eind van de brug ter hoogte van de Spiegel niet als gastvrij en dat zou toch wel mogen bij deze burg. Want het is ook een enorme financieële overspanning geworden…

    :'(

  2. ja en dan maar zeuren over tekorten, misschien dit soort onzinnige projekten eens afschaffen, kost weer een hoop geld, wat beter besteed had kunnen worden. :’>:(

  3. Een teiltje natuurlijk. Hoelang blijft die achterlijke rode loper daar liggen.
    Al die gasten op die brug dat kost wat. Vroeger was dat zo nu nog.

  4. Bijzondere foto’s…. Het is namelijk de eerste keer dat ik mensen zie op deze brug. Misschien wel een leuke voor dit Weblog. Langs de brug gefietst? Meld of of je iemand op deze brug zag.

  5. Erwordt door de gemeentelijke politiek niet meer naar zijn burgers geluisterd.Hetgrotendeels van de burgers was tegen deze geldverkwisten en onnodige verbinding vanwege de op steenworp afstand liggende stenen pijp waar men de gracht over kan.Maar de gemeente doet toch wat ze zelf wil en smijt weer een vermogen over de balk van de toch al krappe begroting.Zo lopen voor de toekomstdegemeentelijke. Tekorten steeds hogerop en moet de burger het weer neertellen

  6. van begin af aan al tegen die brug geweest,toevallig gistermiddag in mij Zwolse praatje bij ZOO nog vermeld dat ik me dood ben geschrokken toen ik over de Drijbersingel reed ,waarop presentatrice Hanneke Hamer vroeg waarom.Ik antwoordde :er liep iemand over de brug.Ik bedoel maar te zeggen dat er al een brug ligt al JAREN.En het is juist dat de burger ook in dit geval weer helemaal buitenspel worst gezet.Het lijkt de missie wel naar Afhuppeldepup.

  7. @Wichert, en we zijn er nog niet, er komen nog twee onnodige bruggen bij hoor, eentje naast de bestaande Kamperpoortenbrug op het Rodetorenplein en eentje vanaf de Hopmanshuis naar het Schaepmaneiland, hoezo “begrotingstekort? hoezo “Samen maken we de stad”

  8. Al lijkt de brug nergens goed voor: ik vind hem wel mooi.
    Ik vraag me trouwens waar de voorlichter zijn opleiding heeft genoten. Wat een afschuwelijk ambtelijke blabla!

  9. Het kan aan mij liggen maar ik vind deze opening toch verdacht veel lijken op de Amsterdamse gay-parade. Net iets te vrolijk, fout, vrouwelijk, overdreven ‘gezien worden’.
    -it is overigens geen veroordeling jegens een bepaalde geaarheid, maar meer een vergelijking met beelden uit de media etc. Haha

  10. Laatste foto: en toen was de brug weer leeg..
    En wat betreft je teiltje Zusenzo: als we nou eens met z’n allen over de leuning van deze brug gaan hangen?

  11. Zouden de gemeente “kopstukken” het na al deze burgerlijke adviezen nog niet begrijpen dat Zwollenearen niet op bruggen zit te wachten??>:( Wat ’n eig’nwies volk daor op het gemeente huus.>:(

  12. Wat een geklaag allemaal en dat achteraf. Waarom heeft niemand een bezwaarschrift ingediend toen de plannen ter inzage lagen? beseffen jullie wel dat dit niet alleen gemeentelijke gelden zijn?

    Verders mooie brug met weinig onderhoud omdat er weinig gebruik van gemaakt gaat worden.

  13. Het is begonnen met een brug tever,dit zijn de echte bruggenbouwers dit mag toch wel wat kosten?
    Zonder inspraak trekken de Zwollenaren hun beurs wel!

  14. Ja Maarten heb ik gedaan, maar besluiten waren al genomen dus konden niet meer terug. Hadden ze tegengas moeten geven toen het besluit genomen werd en er nog inspraak was.

Reacties zijn gesloten.