Spits Kassim Bizimana naar VV Berkum

Zwolle – Spits Kassim Bizimana zal per direct deel uitmaken van de selectie van zaterdaghoofdklasser VV Berkum. De 25-jarige aanvaller komt over van tweedeklasser Velocitas uit Groningen maar heeft eerder naam gemaakt in het betaalde voetbal bij FC Groningen en vooral bij BV Veendam. 

“Ik ben blij met deze aanvallende aanwinst, de tweede in korte tijd,” aldus Berkum-coach Michel van Oostrum die veel verwacht van de nieuwe speler. “Ik ken hem nog van zijn tijd bij Veendam. Hij is voor iedere hoofdklasser direct een aanwinst, een doelgerichte jongen die zich bij zijn eerste training bij ons direct in het spel mengde en meedeed met alles.”  Bizimana is geboren in Burundi en speelde in Nederland aanvankelijk in de jeugd van Heerenveen. Daarna vertrok hij naar eredivisieclub FC Groningen waar hij vier wedstrijden in het eerste elftal speelde. Het volgende station was Veendam in de Jupiler League, waar Bizimana drie seizoenen bleef. Vooral in de jaargang 2006-2007 was hij succesvol met 12 doelpunten in 30 wedstrijden. In het seizoen daarna maakte een blessure echter een einde aan zijn carrière in het betaalde voetbal. 

Vorig seizoen kwam Bizimana uit voor zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart maar vertrok daar na een jaar naar Velocitas 1897 in Groningen, dat uitkomt in de noordelijke 2e klasse van het zondagvoetbal. Bij die vereniging staat hij momenteel eerste op de topscorerslijst met 11 treffers in het lopende seizoen. 

Bizimana is echter onlangs naar Zwolle verhuisd waar hij een opleiding wil gaan volgen en hij hoopt daar binnenkort ook werk te vinden. Kassim wil daarom ook voetballen bij een club in die regio waarbij zijn oog op Berkum viel, waar zijn goede kennis Jean Paul Ndizeye al jaren deel uitmaakt van de ‘Berkum-gemeenschap’. 

De komst van Bizimana betekent de tweede uitbreiding in korte tijd van de Berkum-aanval. Onlangs werd al bekend dat de Zwolse vereniging zich voor de rest van het lopende seizoen heeft versterkt met de 21-jarige spits Saba Gwedelidze, die eerder twee seizoenen in de Hoofdklasse voetbalde voor stadgenoot Be Quick ’28. 

Helaas staat tegenover de komst van deze twee spelers het vertrek van Jeffrey van der Vlist, eveneens een aanvaller. Jeffrey liet afgelopen weekend weten dat hij dit seizoen niet meer voor Berkum wilde spelen omdat hij vond dat hij onvoldoende vertrouwen had gekregen van de technische staf. Omdat Berkum van mening was dat Jeffrey, zeker in de toekomst, van waarde kan zijn voor de hoofdselectie heeft de vereniging daarna nog een gesprek met hem gehad maar hij bleef helaas bij zijn besluit. Wel blijft Jeffrey trainer van een juniorenelftal van Berkum.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Spits Kassim Bizimana naar VV Berkum”

  1. Wat een wanhoopspoging, volgend jaar van de meulens weg, en weer de derby tegen Bequick. Hoe lang mag van Oostrum nog blijven dan?

  2. wat een typische ‘zwolse’ negatieve reacties zeg, gun deze club z’n eventuele succes en wees trots dat een cluppie uit het zwolse op aardig amateur niveau voetbalt.

  3. Hoop echt voor berkum dat ze in de hoofdklasse blijven, maar dit begint toch wel erg veel te lijken op de strapatsen vd overbuurman!!
    Iig weer 2 ‘echte berkummers’ erbij!!

Reacties zijn gesloten.