Waarschuwing voor gladheid en ijzel

Zwolle – Het KNMI waarschuwt voor ijzel in het noordoosten, oosten en zuidoosten van het land.

Er is een waarschuwing voor extreem weer afgegeven voor de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Door ijzel en bevriezing van natte weggedeelten kan het in die provincies verraderlijk glad zijn. In het westen wordt het niet glad, omdat het daar boven nul blijft.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Waarschuwing voor gladheid en ijzel”

  1. Rijkswaterstaat roept automobilisten op om in het oosten van het land niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is. Door opvriezing van weggedeelten en ijzel is het spekglad.

    Bij de politie worden sinds het begin van de avond steeds meer aanrijdingen en slippartijen gemeld. Op de A1 en de A35 is de snelheid teruggebracht tot 10 kilometer per uur.

    Overwogen wordt om de A1 af te sluiten tussen Azelo en Holten. Daar zoekt de politie naar de bestuurder van een lege auto, die op z’n kop ligt. Alleen al in Twente zijn in korte tijd 25 ongelukken gebeurd.

  2. KNMI:

    Ten oosten van de lijn Groningen-Eindhoven is het vanavond plaatselijk glad door IJZEL. Aan het einde van de avond verlaat de IJZEL het zuidoosten. Ook vannacht en morgenvroeg kan het door bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad zijn.

  3. Er zijn vanavond in twente zeker 25 ongelukken gebeurd, een aantal daarvan met letsel. Ernstige ongelukken hebben zich volgens de politie niet voorgedaan. Het gaat vooral om blikschade. Bergingsbedrijven kunnen het werk niet aan en er zijn te weinig politieagenten om alle schade op te nemen. In Haaksbergen is een paardentrailer van de weg geraakt en gedeeltelijk gekanteld, waardoor de paarden er niet uit konden. De bussen in Enschede en Almelo rijden weer. Mensen moeten nog wel rekening houden met vertraging, meldt Connexxion.

    In het noordelijke deel van de provincie valt het volgens de politie IJsselland mee. Het is er wel glad, maar het aantal aanrijdingen is beperkt gebleven. Er is vooral blikschade. Persoonlijk letsel lijkt mee te vallen. Een auto gleed het Ommer kanaal in en een motorrijder ging in Wijhe onderuit. Blikschade was er vooral in Salland op de A1 in de buurt van Deventer.

Reacties zijn gesloten.