Start campagne Provinciale verkiezingen Overijssel

Zwolle – Woensdagmiddag 2 februari 2011 vindt in het Provinciehuis aan de Luttenbergstraat de aftrap plaats van de campagne voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van Overijssel.

01-02-2011_kunstwerk_provinciehuis_2.jpg

Ter promotie van deze verkiezingen, die op 2 maart 2011 gehouden worden, werd dinsdag het kunstwerk op het Provinciehuis aangepast in een stembiljet met rode potlood. In de provincie Overijssel zijn 273 kandidaten die zich voor de Statenverkiezingen verkiesbaar hebben gesteld. Vanaf 2 februari is een kieskompas online, die kan helpen bij het maken van uw keus.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Start campagne Provinciale verkiezingen Overijssel”

  1. De provinciale verkiezingen krijgen op voorhand een valse start in Overijssel. Het grote kunstwerk op het provinciehuis in Zwolle zou ter gelegenheid van de verkiezingen tijdelijk veranderen in een stembiljet.

    Maar kunstenaar Jeroen Henneman is ziedend over de manier waarop dat gebeurt. Hij eiste gisteren dat de vierduizend euro kostende aanpassing onmiddellijk van het dak wordt verwijderd. “Ik vind het schandalig”, zegt hij vanaf zijn vakantieadres in Spanje. “Dit is echt het meest klungelige dat ze hadden kunnen maken.”

    Het kunstwerk van Henneman bestaat uit een papier en potlood. Midden in het papier heeft de provincie nu een vlak aangebracht, dat een stembiljet moet voorstellen. Gisteren werd met een grote kraan het biljet aangebracht. Als Henneman de foto van het resultaat krijgt gemaild, ontsteekt hij in woede. “Dit is onacceptabel. Ik heb toestemming gegeven voor deze tijdelijke aanpassing op voorwaarde dat de driedimensionaliteit overeind blijft. Dat hebben ze niet gedaan. Er is totale onbegrip voor wat ik heb bedoeld. Ik heb geen geld gevraagd voor mijn adviezen, het minste wat ik dan mag verwachten is dat aan mijn voorwaarden wordt voldaan. Maar dit ziet er niet uit. Ik schaam me echt dood, ik wil niet dat iemand dit ziet.”

    Henneman heeft zijn eis meteen bij de provincie neergelegd. Daar werd geschrokken gereageerd. De gehuurde kraan was al weg toen de kunstenaar zijn klacht uitte. Maar woensdagochtend vroeg worden meteen al wat punten aangepast. “De kunstenaar is de baas”, aldus een woordvoerder van de provincie. “Hij heeft volkomen gelijk. Het productiebedrijf heeft niet gedaan wat de bedoeling was.”

    Om helemaal te voldoen aan de eisen van Henneman moet het stembiljet van het dak worden gehaald. Dat lukt niet meer voor het feestje dat voor woensdagmiddag is gepland. De aftrap van de campagnes voor de Statenverkiezingen wordt dan luister bij gezet door de onthulling van het nieuwe kunstwerk. De commissaris van de koningin in Overijssel mag dat klusje klaren. In het bijbehorende persbericht spreekt de provincie van een ‘spectaculair aangepast kunstwerk’. Het originele kunstwerk staat sinds 2006 op het dak van het provinciehuis. De verkiezingsversie zou tot en met 2 maart te zien zijn. De provincie gaat ervan uit dat de door Henneman verlangde aanpassingen voor rekening van het productiebedrijf komen.

    Stentor

  2. Pffff, denkt die kunstenaar soms dat ie Michelangelo is? dit is toch maar tijdelijk?, wat een grootdoenerij om een stuk roestig ijzer op dak.

  3. niet teleurgesteld, boos, kwaad, woedend maar ziedend >:( ….zegt hij vanaf zijn vakantieadres in Spanje 8) “De kunstenaar is de baas”, aldus een woordvoerder 😛 hahaha

  4. Ik heb toestemming gegeven voor deze tijdelijke aanpassing op voorwaarde dat de driedimensionaliteit overeind blijft. Dat hebben ze niet gedaan. Er is totale onbegrip voor wat ik heb bedoeld. Ik heb geen geld gevraagd voor mijn adviezen, het minste wat ik dan mag verwachten is dat aan mijn voorwaarden wordt voldaan. Maar dit ziet er niet uit. Ik schaam me echt dood, ik wil niet dat iemand dit ziet.

    Er is dus een overeenkomst gekomen voor een tijdelijke verandering.
    Meneer heeft gratis adviezen gegeven en zich er verder niet mee bemoeid, bleef liever in Spanje en dan komen met zulke argumenten.
    Tssss

  5. zo even tussen neus en lippen door:
    “Het beeld is transparant, doorzichtig, leeg; maar uitnodigend. De kunstenaar nodigt u namens de provincie uit het beeld in te vullen. Om pen of potlood ter hand te nemen en samen met ons te formuleren wat goed is voor de toekomst van Overijssel.”
    en nu wordt., n.a.v. deze uitnodiging, dat beeld ingevuld, is het weer niet goed 🙁

    Misschien is het aardig om 1) te weten wat dit kunstwerk heeft gekost en 2) inderdaad te formuleren wat goed is voor de toekomst: een ijzerzaag ter hand te nemen bij nog meer gezeur (of is dit gratis media exposure voor de kunstenaar?)

  6. de driedimensionaliteit is “tijdelijk”weg. Boehoeeeee. Niemand mag dit zien. Ik wil, ik wil boehoe. Hmmmm

    4000 om tijdelijk wat te laten zien. Hoeveel zou het herstel gaan kosten onder het toeziend oog van de kunstenaar?

  7. Ik zag van de week al een hijskraan staan , dacht dat ze de ramen gingen schoonmaken , maar het is voor deze flauwekul , het mag ook weer eens wat kosten , en wij maar steeds weer tegen een bezuiniging aanlopen en meer betalen 🙁

Reacties zijn gesloten.