De verbeelding spreekt tijdens Open Dag Cibap Zwolle

Zwolle – Tijdens de Open Dag, zaterdag op het Cibap, konden bezoekers voor het eerst een deel van de nieuwbouw van het Cibap in gebruik zien. De verwachting is dat de nieuwbouw medio mei definitief in gebruik kan worden genomen. Ook was het nieuwe Sign lokaal van de opleiding Medewerker Vormgeving te bezichtigen.  Naast de opleiding Medewerker Vormgeving presenteerden ook de opleidingen Interieur en Vastgoed, Hout en Meubel, Middlemanager Vastgoedonderhoud, Ruimtelijke Presentatie en Reclame en Media zich.

05-02-2011_opendag_cibap_7.jpg

Bezoekers konden tijdens de Open Dagen zien hoe studenten tijdens de opleiding leren hun creativiteit te ontdekken, benutten en ontwikkelen. Ook konden ze de sfeer op school proeven, het werk van studenten bekijken en in gesprek gaan met docenten. Het Cibap is geen doorsnee mbo-school, maar een kleinschalige, zelfstandige vakschool met 1.400 studenten dat zich richt op Noord Oost Nederland. Het Cibap leidt op voor beroepen zoals interieuradviseur, etaleur, decorateur, grafisch vormgever, multimediaontwerper, restaurateur, werkvoorbereider, meubelmaker, verftechnisch adviseur, standontwerper, stylist en medewerker fotograaf. Cibap studente Marleen Tijdhof was ook op de Open Dag aanwezig. Zij won onlangs de ‘Eco-award’ voor het beste ontwerp van een ecologische stoel.

05-02-2011_opendag_cibap_2.jpg 
Marleen Tijdhof op haar eco-stoel…

05-02-2011_opendag_cibap_1.jpg

05-02-2011_opendag_cibap_5.jpg

Een serie handgemaakte stoelen, gemaakt door Cibap studenten van de opleiding Hout en Meubel, stond de afgelopen twee weken in de etalage van Boerhof Projectinrichters in Heeten. Deze bijzondere stoelen werden getest door deskundigen op gebied van bruikbaarheid, maar ook op gebied van ecologie en duurzaamheid.

05-02-2011_opendag_cibap_6.jpg

De opdracht voor de Cibap studenten was om een zo natuurlijk mogelijke stoel te maken voor de excursieruimte van ’t Natuurlijk Huus in Raalte. Zij hebben zich eerst verdiept in de principes van ’t Natuurlijk Huus met een excursie en een lezing. Dat resulteerde in een collectie prachtige stoelen. ‘t Natuurlijk Huus is een huis, gebouwd van bijna alleen maar natuurlijke producten. De stoelen waren ook te zien in een zesdelige documentaire van TV Oost over duurzaam wonen en bouwen.

05-02-2011_opendag_cibap_3.jpg

05-02-2011_opendag_cibap_4.jpg

Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om de Open Dagen te bezoeken, organiseert het Cibap in maart nog een aantal voorlichtingsmiddagen. De voorlichtingsmiddagen zijn op donderdag 3 en 17 maart en 31 maart. Meer informatie op: www.cibap.nl.

05-02-2011_opendag_cibap_8.jpg

05-02-2011_opendag_cibap_9.jpg

05-02-2011_opendag_cibap_10.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “De verbeelding spreekt tijdens Open Dag Cibap Zwolle”

Reacties zijn gesloten.