VV Berkum kan weer winnen

Zwolle – Berkum heeft in de spannende thuiswedstrijd tegen PKC ’83 een zwaarbevochten maar uiterst nuttige 3-2 overwinning behaald. De nieuwe spits Kassim Bizimana gaf daarbij een fraai visitekaartje af door in zijn debuutwedstrijd twee keer te scoren.

pkc_5_bw.jpg
Foto’s: Rainer Fröhlich

“Het was een lastige wedstrijd maar het stond goed bij ons en er zijn weer flink wat kansen gecreëerd. Gelukkig werden ze vandaag nu ook eens binnen geschoten,” aldus Berkum-trainer Michel van Oostrum. Ondanks goed weerwerk van de tegenstander was PKC-coach Pascal Mulder nuchter over het verlies van zijn ploeg. “In het eerste kwartier zijn we al een paar keer goed weggekomen en na de 1-0 door een penalty was de toon gezet. Het worden nog moeilijke maanden voor ons.”

pkc_7_bw.jpg

pkc_4.jpg

Berkum maakte vanaf de aftrap duidelijk dat het afstand wilde nemen van de negatieve reeks van zes verliespartijen en twee remises. Al na enkele minuten kwam Chris van der Meulen alleen voor PKC-doelman Ben Wormmeester maar die kreeg nog een hand achter zijn inzet. Even daarna soleerde Chris opnieuw door het strafschopgebied van PKC waarbij de bal uiteindelijk bij broer Marc van der Meulen terecht kwam, die binnen de lijnen werd gevloerd. Marc verzilverde de terecht toegekende strafschop zodat Berkum al na korte tijd op een 1-0 voorsprong stond.Binenkort hier foto

Het eerste halfuur was zonder meer voor de thuisclub, die een aantal kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen maar die liet liggen, zodat het tot de rust bij deze smalle marge bleef. Berkum kreeg bovendien weer een tegenvaller te verwerken toen Bas Bouwhuis, net als vorige week acterend op de voor hem ongebruikelijke positie van rechtsback, na krap een half uur met een blessure van het veld moest. Berkum liet PKC vervolgens te veel komen en kwam daardoor onder druk te staan. Doelman Mathijs Bouwhuis moest zelfs alles uit de kast halen om met een prachtige redding op een schot van Pong Clementia zijn club voor de gelijkmaker te behoeden.

Kort na rust liet Mathijs een zelfde kunststukje zien na een hard en geplaatst afstandsschot en de Berkum-keeper werd dan ook na afloop van de wedstrijd tot ‘Man of the Match’ uitgeroepen. Een andere speler die daar aanspraak op leek te maken was de nieuwe Berkum-spits, Kassim Bizimana. Deze kersverse aanwinst wist in de 51e minuut een aanval via onder anderen Marc van der Meulen met een bekeken tikje af te ronden en zorgde zo voor zijn eerste goal in het Berkum-shirt: 2-0.

PKC ’83 moest even daarna met 10 man verder omdat Rafaël Tuankotta na een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Zoals al eerder dit seizoen wist Berkum echter geen profijt te halen uit een overtalsituatie en de Groningse bezoekers kregen volop de gelegenheid om het met afstandsschoten te proberen. Door de harde wind en goed keeperswerk leverde dat echter geen problemen op. Dat was wel het geval toen een kwartier voor het einde van de wedstrijd een vrije trap door Jhonny Meter onberispelijk in de hoek van de Berkum-goal werd gekruld en hij zo voor 2-1 zorgde. PKC drong daarna gevaarlijk aan en kwam zelfs dicht bij de gelijkmaker door onder meer Martijn Kamps en Meter. Enkele minuten voor het einde van de officiële speeltijd leek Bizimana de wedstrijd in het slot te gooien toen hij een mooie voorzet van Chris van der Meulen al even fraai afrondde met zijn tweede goal van de middag: 3-1. In de blessuretijd kwam PKC nog terug tot 3-2 door een penalty die werd benut door Erolind Derguti, maar verder kwamen de gasten niet.

Berkum-PKC ‘83, 5 februari 2011

Eindstand: 3-2 (1-0)

Doelpuntenmakers: 7. Marc van der Meulen (1-0) (penalty), 51. Kassim Bizimana (2-0), 75. Jhonny Meter (2-1), 87. Kassim Bizimana (3-1), 90+3. Erolind Derguti (3-2) (penalty)
Gele kaarten: Jurian Meijntjes, Felix Hermsen, Chris van der Meulen, Pascal Diender (Berkum)
Rode kaart: Rafaël Tuankotta (PKC ’83) (2 x geel)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Pascal Diender, Jeffrey Pohowainjaan, Hiro Gnanapragassam, Bas Bouwhuis (27. Bram Roelofs ), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Richard Bouwmeester (68. Saba Gwedelidze), Felix Hermsen, Jurian Meijntjes, Kassim Bizimana (90. Bjorn Rellum)
Opstelling PKC ‘83: Ben Wormmeester, Rafaël Tuankotta, Sally Frank, Robert Groninger (55. Jacob Noordmans), Lucien Kloetstra, Shutlan Axwijk (65. Danilo Guterriez), Martijn Kamps, Vincent Oosterkamp, Pong Clementia, Jurjen Bosch (72. Erolind Derguti), Johnnie Meter.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “VV Berkum kan weer winnen”

  1. Ik heb Ton toevallig ook gehoord op Radio Oost vrijdag. Hij voorspelde windkracht 5 à 6, niet genoeg om storm genoemd te worden, want dat is windkracht 9. Volgens mij zat ie aardig goed.

  2. Dan haalt Ton de handen uit de zakken en juicht hij en zo hoort het ook.Ton is toch altijd betrokken bij het Zwolse voetbal ook al speelt CSV uit .

Reacties zijn gesloten.