Debat Provinciale Statenverkiezingen bij Windesheim

Zwolle – Is de provincie een nutteloze bestuurslaag? Kan het regionaal openbaar vervoer beter door de overheid dan door de markt worden uitgevoerd? En gaat de aanleg van meer bomen (natuur) niet ten koste van banen? Gedeputeerden en Statenleden debatteren volgens de Lagerhuisformule aan de hand van stellingen over de provinciale politiek.

Het debat vindt plaats op dinsdag 15 februari van 14.00 – 16.30 uur bij Windesheim op de Campus te Zwolle. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te discussiëren. Het debat vindt plaats in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart 2011. Windesheim organiseert dit debat met politici van alle politieke partijen uit de provincies Flevoland, Gelderland, Drenthe en Overijssel.

Programma

Voorafgaand aan het debat, om 14.00 uur, kunnen bezoekers de politieke markt in de ontvangsthal (Atrium) bezoeken. Om 14.30 uur leidt Gerrit Kuiper, directeur van de School of Management & Law het debat in. Tanja Klip-Martin, Drentse gedeputeerde voor milieu en bodemzaken, is discussieleider.

De deelnemende debaters zijn Tijs de Bree (PVDA), Theo Rietkerk (CDA), Job Klaasen (VVD), Albert Smits (VVD), Dirk van Dijk (SGP), Frank Futselaar (SP), Wouter Saes (D66), Jurr van Dalen (D66), Hans Kuipers (Groenlinks), Edy Prick (Groenlinks) en Marjan van der Bent (CU).

De volgende stellingen komen aan de orde:

·         De provincie is een nutteloze bestuurslaag

·         In de ruimtelijke inrichting gaan banen voor bomen

·         Het regionaal openbaar vervoer kan beter door de overheid dan door de markt uitgevoerd worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)