Fusie Popfront en Hedon definitief

Zwolle – Hedon en Popfront zijn bestuurlijk gefuseerd. Dinsdag 15 februari zijn de handtekeningen gezet waarmee de fusie een feit is geworden. De organisatie ziet veel mogelijkheden voor groei en uitbouw van de activiteiten.

Popfront en Hedon maakten medio december hun voornemen bekend om te fuseren. De partijen tekenden toen een intentieverklaring. Daarna zijn de noodzakelijke stappen gezet en gesprekken gevoerd. Dat proces is voorspoedig verlopen, waarna het licht definitief op groen is gezet. Voor vrijwilligers, bands en bezoekers wordt de fusie vanaf maart zichtbaar. De nieuwe organisatie wil het heuglijke feit namelijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hedon en Popfront zagen aanknopingspunten om te fuseren omdat ze zich beide inzetten voor de (pop)muziekcultuur in en rondom Zwolle. Bovendien zijn ze beide gehuisvest in hetzelfde gebouw (De Branie) aan de Burgemeester Drijbersingel. De twee fusiepartners vullen elkaar goed aan en zien goede mogelijkheden om de popcultuur een impuls te geven.

Popfront richt zich op amateurmuzikanten en semi-professionele bands, met oefenruimtes, een opnamestudio en een klein podium. Hedon heeft ook programma’s gericht op opkomende lokale/regionale bands en biedt een groter concertpodium.

Hedon en Popfront denken samen de effectiviteit van hun doelstellingen te verbeteren. Ze bieden een podium aan opkomende en gearriveerde bands. Ook willen ze een ontmoetingsplaats zijn voor muziekliefhebbers, muzikanten, artiesten en iedereen die zich in een culturele omgeving thuis voelt. Verdere openstelling van oefenruimtes, kostenbesparing en efficiencyvoordelen zijn ook haalbaar. De bestaande activiteiten worden onverminderd voortgezet. De namen Hedon en Popfront blijven vooralsnog voortbestaan.

De nieuwe organisatie maakt zich sterk voor uitbreiding/uitbouw van activiteiten. Een nieuwe of aangepaste accommodatie zal die ambitie moeten ondersteunen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Fusie Popfront en Hedon definitief”

Reacties zijn gesloten.