Het weer: koud

Zwolle – Vrijdag begint de dag op de meeste plaatsen koud, met een mix van wolkenvelden en opklaringen. Vooral het noorden en oosten kan de hele dag last houden van wolkenvelden. In de rest van het land breekt de zon ’s middags steeds beter door. Qua temperatuur zien we opnieuw grote verschillen: 2-3 graden in de noordelijke provincies tot 6 graden in het zuiden. De wind draait meer naar het oosten en blijft onverminderd zwak tot matig van kracht. De meeste wind staat overigens in het noorden.

17-02-2011_weerfoto_jufferenwal.jpg
Jufferenwal

Zaterdag wordt gekenmerkt door ijzige kou, vooral in het noorden. De wind trekt vooral in de noordelijke helft flink aan. Daar wordt het overdag maximaal een graad of 2, maar de gevoelstemperatuur ligt dan ruim onder het vriespunt. In het zuiden verloopt de dag aangenamer: minder wind en maxima rond 6 graden. Verder krijgt de zon het overdag moeilijker, maar het lijkt tot de avond droog te blijven. Zondag is het bewolkt en valt er mogelijk een beetje regen. In het noordoosten is dan kans op winterse neerslag. Aan de temperatuur verandert weinig, ook de verschillen blijven in stand.

De dagen daarna lijkt de kou geleidelijk terrein te verliezen, al is de verwachting enigszins onzeker. Slaagt de aanval van zachte lucht vanuit het westen, dan verloopt de maandag bewolkt en regenachtig. In het noorden is dan kans op winterse neerslag. De dagen daarna zien er redelijk droog uit, met maxima rond 5-7 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: koud”

  1. Mmm, ik zie nu dat er twee fietsers op de foto in overtreding zijn? Kan het onderste bord niet lezen, maar voetgangersgebied betekent dus nu niet per definitie dat er niet gefietst of ge-bus-t mag worden?

  2. Fietsen is toegestaan als ik het goed zie. Bussen en andere ontheffinghouders mogen er ook langs.

    Ik zag trouwens gisteravond al dat er een auto klem zat tussen beide pollers, zal wel achter een stadsbus aangereden zijn ofzo.

Reacties zijn gesloten.