Ronald Mulder wil PR verpulveren

Zwolle –  Geen Worldcup-Finale en geen WK-afstanden, maar wel hongerig om nog heel hard te rijden dit schaatsseizoen. We hebben het over de rappe Zwolse schaatser Ronald Mulder, die het afgelopen jaar onfortuinlijk eindigde met een zware liesblessure.

Zaterdag staat Mulder aan de start van het NK Supersprint in Enschede. Een goede gelegenheid om de startsnelheid er weer in te krijgen, zegt Mulder op zijn website. Vervolgens schaatst Mulder nog twee Holland-Cup wedstrijden in Eindhoven en Enschede. Het hoofddoel voor Mulder ligt echter half maart. Dan zal hij naar Calgary gaan voor de ‘Oval Finals’. Hij wil daar vooral zijn PR op de 1000 meter aanscherpen. Verder is Mulder benieuwd hoe dicht hij op mijn eigen Nederlands record kan rijden. Als toetje wil de sprinter zijn 1500 meter PR (1.55,90) verpulveren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Ronald Mulder wil PR verpulveren”

  1. Zaterdag, tijdens het NK Supersprint in Enschede, is Ronald Mulder tweede geworden achter teamgenoot Jacques de Koning. Op de 100m’s werd Mulder 3de met de tijden 9,89 en 9,81.

    Mulder: “Het was weer voor het eerst een 9,8 na mijn liesblessure. Over beide 300m’s had ik de snelste tijden van het veld, en dus Nederlands Kampioen, in 22,99 en 22,81. De 22,81 is slechts 3-honderdste achter het Nederlandse Record van Jan Smeekens. Een mooie opsteker voor het vervolg van het seizoen.”

Reacties zijn gesloten.