Het weer: koud maar zonnig

Zwolle – Maandag wordt een koude, maar vrij zonnige winterdag. De wind blijft uit het oosten waaien en is matig tot vrij krachtig. Het wordt 0 graden in het noorden en 3-4 graden in het zuiden, maar de koude oostenwind laat het duidelijk kouder aanvoelen.

20-02-2011_weerfoto_mijn_tuin.jpg

Dinsdag begint heel koud en de temperatuur loopt langzaam op. Uiteindelijk wordt het 0 tot 4 graden. Er is dinsdag wel vrij veel zon en het blijft droog. De oostenwind in de loop van de dag van het oosten naar het zuidoosten. Aan de kust wordt de wind mogelijk zuid. De draaiing van de wind kondigt verandering in het weer aan. In de nacht van dinsdag op woensdag neemt vanuit het westen de bewolking toe.

Woensdag raakt het overal bewolkt en in de loop van de dag trekt een regengebied de westkust binnen. Voor de regen uit wordt het 1 tot 4 graden bij een matig, in het noordwesten (vrij) krachtig, zuidenwind. De regen duurt er lang over het land binnen te trekken. Waarschijnlijk blijft het in het oosten tot de ergens in de avond droog. Daar kan het nog even vriezen voordat er neerslag valt en is er dus kans op winterse neerslag. Uiteindelijk stoot de neerslag door naar het oosten en bevindt Nederland zich weer in de zachte lucht.

De rest van de week verloopt licht wisselvallig bij temperaturen tussen 8 en 10 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: koud maar zonnig”

Reacties zijn gesloten.