Kantoor spoorwegpolitie gaat verdwijnen uit Zwolle

Zwolle – De Dienst Spoorwegpolitie moet de kantoren op acht stations sluiten vanwege geldgebrek. In de stations van Den Bosch, Sittard, Amersfoort, Groningen, Haarlem, Almaar, Deventer en Zwolle zal binnenkort geen spoorwegpolitie meer zijn. Dat meldt De Telegraaf die de hand heeft weten te leggen op interne documenten van de Dienst Spoorwegpolitie.

‘Een korps met een financieel tekort moet keuzes maken,’ staat in het rapport. De locaties op het station zouden te duur  en niet echt nodig zijn voor het politiewerk. In 2014 wil de politie 2.500 vierkante meter minder huren. In Rotterdam en Amsterdam heeft de dienst afspraken kunnen maken om tijdelijk minder huur te betalen. Uiteindelijk wil de spoorwegpolitie terug naar vijf posten. In plaats van de posten van de spoorwegpolitie moet er een soort loket komen waar mensen met klachten terecht kunnen en worden doorverwezen, maar het is nog niet duidelijk of dit loket op het station komt.

De SP wil opheldering van minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie) over de bezuiniging. ‘Er zou niet worden bezuinigd op blauw op straat. Dat geldt dan ook voor blauw op het spoor,’ vindt Kamerlid Ronald van Raak. Hii is bang dat agressie in het openbaar vervoer niet meer adequaat kan worden aangepakt.

Het KLPD benadrukt dat er wel wordt bezuinigd op kantoren, maar dat dit niet betekent dat er minder politie op de stations zal zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Kantoor spoorwegpolitie gaat verdwijnen uit Zwolle”

  1. Volgens berichten op nu.nl is het niet zeker dat het kantoor gaat sluiten. Deze kantoren staan op de nominatie, dat is iets anders.

Reacties zijn gesloten.