Nieuw hoofd opleiding Docent Theater ArtEZ

Zwolle – Per 1 juni 2011 start Maarten Lammers als het nieuwe hoofd van de opleiding Docent Theater van ArtEZ in Arnhem en Zwolle. Lammers (1963) is op dit moment zakelijk leider van Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Hij gaat bij ArtEZ mede invulling geven aan een verdere verscherping van het onderwijsprogramma en het profiel van de opleiding Docent Theater.

Maarten Lammers werkte voorheen o.a. als projectleider Netwerk CS Utrecht en was directeur van de Kunstbende. Hij geeft les aan de opleiding Productie Podiumkunsten van de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. De functie bij ArtEZ geeft invulling aan de wens om meer te doen op het gebied van kunsteducatie. Lammers is een verbinder en zal ook zijn energie richten op het uitbreiden van de netwerken en samenwerkingsverbanden van de opleiding.

De opleiding Docent Theater in Arnhem en in Zwolle maakt samen met de opleiding Theater onderdeel uit van ArtEZ Academie voor Theater. Docent Theater is een vierjarige HBO-bacheloropleiding. Afgestudeerden werken als vakdocent Theater en Kunst in het onderwijs, als theatermaker in het amateurtheater, als educatief medewerker bij theatergezelschappen of op andere wijze als cultureel ondernemer. Kenmerkend voor de afgestudeerde theaterdocenten van ArtEZ is de combinatie van theatraal vakmanschap en betrokkenheid bij mens en maatschappij.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)