Autokrakers mishandelen eigenaar

Zwolle – De politie heeft dinsdagochtend 22 februari na een melding drie mannen (19, 29 en 34 jaar) uit Zwolle en een 25-jarige man uit Franeker aangehouden voor poging inbraak/vernieling en openlijke geweldpleging. Hiervan is aangifte gedaan door een 31-jarige inwoner van Zwolle.

De eigenaar van de auto ontdekte dat er ingebroken werd in zijn auto die geparkeerd stond aan de Pieter Steijnstraat. Hij bedacht zich geen moment en gooide een rotan stoel vanaf het balkon richting de drie inbrekers. Deze gingen ervandoor en de aangever ging er achteraan. Op de Hogenkampsweg kwam het tot een handgemeen, waarbij de 31-jarige man mishandeld werd. Hij wist weg te komen en deed aangifte. Later die nacht stonden de mannen, inclusief een vierde man en twee vrouwen, echter weer voor de deur. Zij werden aangehouden door de politie die inmiddels was gewaarschuwd. De twee vrouwen in het gezelschap werden heengezonden na fouillering. De mannen zijn ingesloten op het politiebureau. Een auto van één van hen werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

23 gedachten over “Autokrakers mishandelen eigenaar”

  1. En dan doodleuk weer terug komen,vind je het gek dat mensen bang in hun eigen huis worden….zwaardere straf zal helpen althans voor de eerste paar weken,,Dan zitten ze hoop ik nog vast

  2. De handjes afhakken van die gasten de beste oplossing komen ze nooit meer aan andermans eigendom.Er is verder geen straf die deze mensen veranderd .

  3. Ik ben het er wel mee eens dat dit soort gasten waarschijnlijk niet verandert.

    Maar hoe wil je handelen als iemand ten onrechte is veroordeeld en het nu ten onrechte zonder handjes moet stellen?

    Bovendien zit je er hier altijd mee, dat dit geen nieuwe dieven voorkomt. Dat blijkt uit landen waar ze inderdaad je handjes afhakken….daar wordt evengoed gestolen. Schijnbaar neemt men het voor lief.

  4. Dat valt ook nog maar te bezien.

    1) ’s nachts is de bezetting minder waardoor:
    a) grotere afstanden die gereden moeten worden
    b) minder mankracht en dus minder auto’s die erop afkomen
    c) prioriteiten stellen wordt dus belangrijker (hoewel het aantal autoinbraken toch wel behoorlijk bedroevend is, wat gunstig zou kunnen zijn in dit geval)
    2) moeten ze behalve op tijd, ook nog eens op de juiste plek arriveren.

  5. @wfvn
    Ligt eraan hoe je het formuleert, als mensen tijdens het bellen aangeven dat ze zelf wel ff het tuig weg meppen, is de politie gelijk ter plaatse.
    😉

  6. Bericht door joris, op 22 februari 2011 om 23:38
    Als ze in nederland wonen zijn het toch nederlanders,,,

    Nee, dat is absoluut te kort door de bocht!

    Bericht door Edwin, op 23 februari 2011 om 08:14
    @wfvn
    Ligt eraan hoe je het formuleert, als mensen tijdens het bellen aangeven dat ze zelf wel ff het tuig weg meppen, is de politie gelijk ter plaatse.

    Is helaas vaak de realiteit!
    Echter, hier moeten we wel tot de conclusie komen, dat de politie er wél was toen het geboefte terug kwam.

  7. Echter, hier moeten we wel tot de conclusie komen, dat de politie er wél was toen het geboefte terug kwam.

    Afstand tussen het wijkbureau en de pieter steijn is ook maar 100 meter.

  8. volgend jaar op zondagmiddag!;)

    Ik denk dat het helpt om samen met je buren dit soort zaken doorbespreekt en als er iets is dat je op hulp roept. Samen alert op je omgeving werkt ook preventief lijkt mij.

  9. nog een leuk nieuwtje van onze supersamenleving.
    de aangever heeft zich verweerd en zit nu achter de tralies.
    de 3 tokkies zijn weer vrij!:D

Reacties zijn gesloten.