Huisartsenpost Zwolle krijgt nieuwe visiteauto’s

Zwolle – Op vrijdag 4 maart neemt de huisartsenpost Zwolle twee nieuwe visiteauto’s in gebruik. De huidige auto’s waren aan vervanging toe. Beide auto’s zijn gestationeerd bij de huisartsenpost aan de Dr. Stolteweg 17 in Zwolle en worden vanaf daar ingezet in de avond- nacht- en weekenduren voor de thuis visites van de dienstdoende huisartsen.

De nieuwe visiteauto’s zijn voorzien van moderne apparatuur om sneller en beter geïnformeerd bij de patiënt te arriveren. Er is een speciale computer in het voertuig aanwezig waarmee de huisarts onderweg naar de patiënt de medische geschiedenis op kan vragen. Op de terugweg kan de arts het medische dossier aanvullen, waardoor hij sneller beschikbaar is voor de volgende patiënt. Daarnaast is de auto medisch ruim uitgerust met onder andere een medicatiekoffer, zuurstof apparatuur en een hartmonitor/defibrillator.

De huisartsen worden gereden door een visiteteam assistent. Niet zomaar een chauffeur, maar een door de ambulancedienst goed getrainde assistent voor de huisarts die de huisarts tijdens een onderzoek goed kan assisteren. De visiteteam assistenten zijn in dienst van de RAV IJsselland, de regionale ambulancedienst.

Al sinds 2001 bestaat er een zeer hechte samenwerking tussen de huisartsenpost en de ambulancedienst. Vanuit de ambulancedienst wordt veel kennis van ‘mobiele’ zorg ingebracht. Zo zijn de nieuwe auto’s voorzien van een zeer geavanceerd navigatiesysteem, die de arts via de snelste route precies bij de patiënt voor de deur brengt. Door de grote nauwkeurigheid is de huisarts sneller ter plaatse en daardoor weer sneller beschikbaar voor een volgende oproep. Ook kan de ambulance meldkamer in Apeldoorn de auto’s zien rijden en kan ze zo snel inzetten voor een spoedgeval in de omgeving van de arts.Qua type is gekozen voor de Volvo XC60, een robuuste auto, die er uiterlijk uitziet als een ambulance. De ritten vinden altijd buiten kantoortijden plaats, in stad, dorp of platteland, soms met spoed door het drukke verkeer, vaak bij nacht en ontij. Hierbij komen de voertuigen op de meest bijzondere, afgelegen locaties. Een eerste eis was dan ook dat het een zeer veilige auto moest zijn. Daarnaast vraagt de aanwezige medische apparatuur de nodige ruimte. Tot slot is ook gekeken naar de ergonomische aspecten. Zo is bijvoorbeeld een hoge instap erg belangrijk. Tijdens een dienst van acht uur wordt er wel twintig keer in- en uitgestapt!Vanaf 4 maart zullen de voertuigen een herkenbare verschijning zijn in het Zwolse straatbeeld en omgeving!U kunt de huisartsenpost tijdens de avond-, nacht- en weekenduren bereiken via telefoonnummer 0900 – 333 6 333.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Huisartsenpost Zwolle krijgt nieuwe visiteauto’s”

Reacties zijn gesloten.