Inval bij Avondwinkel Pamir aan Sassenstraat

Foto van auteur

Zwolle – Bij de nieuwe Avondwinkel aan de Sassenstraat in Zwolle vond maandagmorgen rond 11.50 uur een inval van de politie plaats. De inval blijkt onderdeel te zijn van een grootschalig onderzoek van de politie IJsselland naar hennepplantages in Zwolle.

28-02-2011_politie-inval_avondwinkel_sassenstraat_2.jpg

De Avondwinkel Pamir 2 opende haar winkel in het begin van dit jaar. Pamir heeft ook een vestiging op het Diezerplein. In het pand aan de Sassenstraat zat voorheen een videotheek. Ongeveer 15 politieagenten en recherche zijn bij het pand naar binnen gegaan. Eigenaresse Rika Lok zegt dat de politie via haar winkel naar een naastgelegen pand is gegaan, en in haar winkel geen hennepplantage is. Ze verklaart tegenover Weblog Zwolle dat ze maandagmorgen verrast werd met de inval in haar pand aan de Sassenstraat. De politie IJsselland deed maandag op verschillende locaties onderzoek naar hennepplantages. Ook op een adres in Zwolle Zuid werd een inval gedaan. De wijkagent van Zwolle Zuid twittert dinsdag dat er ‘enige aanhoudingen’ door de politie zijn geweest. Meer informatie wil de politie op dit moment nog niet geven.

28-02-2011_politie-inval_avondwinkel_sassenstraat_1.jpg

28-02-2011_politie-inval_avondwinkel_sassenstraat_3.jpg

37 gedachten over “Inval bij Avondwinkel Pamir aan Sassenstraat”

 1. Ik ben ook nieuwsgierig! Ben benieuwd wat er aan de hand is!

  Bericht door Natascha, op 28 februari 2011 om 12:51
  wtf, hmmm ik ben nieuwsgierig, slechte eigenschap…

  Nee hoor! Dat is helemaal geen slechte eigenschap! Vooral niet als je er niemand mee in de weg zit.
  Probleem is vaak dat mensen te snel oordelen als mensen nieuwsgierig zijn!

 2. Lees net in de Stentor dat de politie via de winkel naar de buren is gegaan en dat daar de hennepplantage werd aangetroffen.
  Dus de avondwinkel heeft er niets mee te maken.

 3. 😀
  ik heb gehoord dat de politie twee personen aan de luzernevlinder heb mee genomen en in stadshagen een man en een vrouw van school gehaald

 4. Persbericht politie:

  Maandag 28 februari zijn bij acht invallen in vier woningen, een winkel een drie loodsen in Zwolle, drie mannen en twee vrouwen uit Zwolle (22 t/m. 52 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van o.a. hennepkweek, handel in harddrugs, diefstal en heling van auto-onderdelen en witwassen van uit misdaad afkomstig geld. In een woning aan de Sumatrastraat en een winkelpand aan de Sassenstraat werden ruim 300 hennepplanten en de gebruikelijke groeiapparatuur in beslaggenomen. Verder werden enkele duizenden euro??s en twee auto??s in beslag genomen. Het vijftal is ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld.

 5. @Berend en John

  Fout. Zowel de bewoners aan de luzernevlinder als de eigenaresse van de avondwinkel hebben goede contacten met elkaar. Er is wel degelijk een verband tussen de beide invallen.

Reacties zijn gesloten.