Leerlingen leren vak op bouwplaats Isala

Zwolle – De bouw van de nieuwe Isala kliniek is in volle gang. Niet alleen de medewerkers van de hoofdaannemer en de onderaannemers werken hieraan mee, ook verschillende timmer- en metselleerlingen dragen letterlijk en figuurlijk hun steentje bij.

bam_isala.jpg
Twee timmerleerlingen: Raymon Koopman en Patrick Verwoert.

De bouwplaats van de nieuwe Isala kliniek is een leerlingbouwplaats. Een leerlingbouwplaats is een bouwproject waar leerlingen onder begeleiding van een erkende leermeester ervaring opdoen en alle bouwkundige werkzaamheden uitvoeren. De leerlingen gaan één dag in de week naar school en vier dagen per week leren ze in de praktijk. Uit onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid is gebleken dat leerlingen die een deel van hun opleiding op een leerlingbouwplaats doorbrengen sneller hun opleiding doorlopen en betere resultaten boeken. Daarmee draagt een leerlingbouwplaats bij aan de kwaliteit van het vakmanschap.

Eén van de timmerleerlingen, Patrick Verwoert, vindt het geweldig om aan dit project mee te werken: “Ik heb gekozen voor de bouw, omdat ik met mijn handen bezig wilde zijn en aan iets concreets wilde werken. Dat kan bij dit project uitstekend! Het is een enorm project en als ik hier later langs rijd kan ik vol trots vertellen dat ik hieraan heb meegewerkt. Dat is wel gaaf. Daarnaast leer ik op deze leerlingbouwplaats erg veel. Ik krijg veel begeleiding en leer van de andere leerlingen. Dat is erg fijn.”

Momenteel zijn er twee metselleerlingen werkzaam op de bouwplaats bij de nieuwe Isala kliniek. Zij zijn in dienst bij respectievelijk Bouwopleiding Berkelstreek uit Borculo en Opleidingsbedrijf OVG uit Genemuiden. Daarnaast leren nog eens acht timmerleerlingen het vak op deze bouwplaats. Daarvan is één leerling in dienst is bij BAM Utiliteitsbouw en zeven bij Praktijkopleiding Bouw uit Zwolle. Deze laatste groep krijgt naast de begeleiding van de leermeesters ook persoonlijke begeleiding van een coördinator van Praktijkopleiding Bouw.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)