Scholieren presenteren ‘Art for Aids’

Zwolle – In de maand maart exposeren scholieren van de Van der Capellen Scholengemeenschap met eigen kunst in Bibliotheek Zwolle Centrum. De kleurrijke collages zijn onder begeleiding van de in Canada wonende kunstenaar Henk Bervoets gemaakt.

Scholieren van de Van der Capellen Scholengemeenschap in Zwolle hebben meegedaan aan een kunstles ‘Art for Aids’. Art for Aids is een Stichting die opgericht is door de kunstenaar Henk Bervoets uit Canada. De kunstenaar is gedurende een dag met leerlingen aan het werk  geweest om ze te laten nadenken en discussiëren over hiv en aids. Vervolgens hebben ze hun gedachten omgezet in een kunstwerk. De kunstdag op de Zwolse school voor voortgezet onderwijs is georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond en CNV Onderwijsbond in het kader van de wereldwijde campagne ‘Education for All’, die sinds een paar jaar gekoppeld is aan een campagne om meer bewustwording te creëren ten aanzien van HIV en aids.

De kunstwerken worden verkocht ten behoeve van instellingen en organisaties in Afrika die iets voor vrouwen en kinderen doen, die zelf besmet zijn met HIV, aids hebben of getroffen zijn door de gevolgen ervan. Meer informatie hierover is te lezen op www.aidsforinternational.org. Voor informatie over of belangstelling voor een of meerdere werken kan contact opgenomen worden met de Van der Capellen Scholengemeenschap.                     

De expositie ‘Art for aids’ is van 1 maart tot en met 28 maart gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)