Groenkapje vangt ECOdromen

Zwolle – Donderdag vond Groenkapje plaats in het Ecodrome in Zwolle. Groenkapje is een onderdeel van het 7-daagse evenement 7 days of inspiration. De gedachte achter Groenkapje is om kinderen te laten nadenken over mens, dier en milieu. De wereld moet milieubewuster worden en daarom kan er het beste begonnen worden bij kinderen, deze zijn immers erg beïnvloedbaar. De kinderen zitten vol fantasierijke, ‘groene’ gedachten welke weer worden doorverteld aan hun ouders en omgeving.

De slogan van deze dag was: ‘Groenkapje vangt ECOdromen’. Kinderen konden hun creatieve, ‘groene’ geest hard laten werken. Zo verzonnen zij verschillende manieren om de wereld een stukje groener te maken. Een boom planten op het dak, een kokosnoot als drinkbeker, een eigen groentetuin,  een grasjurk en een bank van boomstammen waren onder andere een paar vernieuwende ideeën.

Variërend programma

De kinderen volgden de hele dag een afwisselend programma.  Zo begon de dag met het  sprookjesverhaal van Groenkapje. Door dit verhaal werden de kinderen al een beetje geïnspireerd wat betreft het ‘groene leven’. Hierna konden de kinderen zelf aan de slag. De ene helft volgde een workshop, waarbij de kinderen zich konden inleven in een oerdier. De andere helft ging knutselen. De kinderen konden kiezen uit het maken van een ecologisch droomhuis, een vogelhuis en een ECO dromenvanger.

Groene kinderen

De kinderen zitten door deze dag vol met inspiratie over het ecologische leven. Zo werd er al geroepen: ‘We gooien de blikjes niet op straat, maar nu altijd in de prullenbak.’ Voornemens als minder lang douchen en een eigen groentetuin creëren waren ook populair.  Door deze dag dragen de kinderen hopelijk weer een stukje bij aan een groenere wereld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)