Nieuwe verdediger voor VV Berkum

Zwolle – Dirk Muis zal vanaf het nieuwe seizoen 2011-2012 uitkomen voor zaterdaghoofdklasser VV Berkum. De 20-jarige verdediger maakt nu nog deel uit van de eerste selectie van topklasser HHC Hardenberg waarvoor hij zo’n 40 competitie- en bekerwedstrijden heeft gespeeld. 

Dirk Muis wordt meestal ingezet als centrale verdediger maar heeft ook laten zien dat hij als back de nodige capaciteiten heeft. Hij voetbalt vanaf de jeugd bij HHC, waar hij als 16-jarige al in actie kwam voor de hoofdmacht, die toen nog in de hoofdklasse speelde. Daarbij maakte hij toen al snel furore door zijn eerste doelpunt te scoren en dat kreeg extra media-aandacht omdat hij daarmee het 2000e competitiedoelpunt van de Hardenbergers had gemaakt.

Dirk kan echter de laatste tijd niet altijd rekenen op een vaste plaats in het eerste elftal van trainer Ted Verdonkschot, ook al door de grote instroom bij HHC van voetballers die van andere verenigingen afkomstig zijn. Omdat Dirk bovendien in Groningen gaat studeren is zijn keuze wat betreft voetbal voor het komende seizoen gevallen op Berkum. “Het is een mooie sportieve uitdaging om volgend jaar voor de bovenste plekken in de hoofklasse mee te doen,” zegt hij er zelf over. De komst van Dirk Muis betekent dat de Zwolse club verder bouwt aan de selectie voor de volgende jaargang.

Van de huidige spelersgroep heeft vleugelverdediger Jeffrey Pohowainjaan inmiddels weer voor een jaar ‘bijgetekend’. Jeffrey behoort wekelijks tot de sterkere spelers van Berkum en door zijn verdedigende en opbouwende capaciteiten is hij dit seizoen al weer een aantal keren gekozen als ‘Man of the Match’. Eerder werd al bekend dat middenvelder Jesper Beunk met ingang van het volgende seizoen topklasser FC Lisse voor Berkum zal verruilen, waarmee hij terugkeert op het ‘oude nest’. De nu 26-jarige Beunk komt uit de Berkum-jeugd en speelde vanaf 2004 vijf seizoenen in de hoofdklasse bij Be Quick ’28. In 2009 ging hij naar Lisse waar hij nu voor het tweede jaar ook aanvoerder is. 

Onlangs werd verder beklonken dat Berkum in de volgende twee seizoenen weer kan rekenen op aanvaller Chris van der Meulen en middenvelder Marc van der Meulen. Ondanks veel belangstelling voor de beide broers van onder meer topklasseverenigingen besloten ze bij Berkum te blijven, volgens Chris omdat ze vertrouwen hebben in de prestaties van Berkum in het huidige seizoen maar ook in de sportieve ambities van de club voor de toekomst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Nieuwe verdediger voor VV Berkum”

  1. Ze hebben bij berkum toch wel heel veel geld. De contributie voor de lagere elftallen zal weer weer omhoog gaan. Mijn vriend gaat weg aan het eind van het seizoen, berkum word te duur voor de ECHTE AMATEURS.

  2. @aukje
    wat ben jij n zeikert ,je bent n bq,er en jullie moeten nu de broek ophouden met ons geld als t om berkum gaat ben jij een van de weinigen die zeikt maar het ons goed al steekt t wel by jou

  3. Prima toch dat bv Berkum talenten een kans geeft hun studie/maatschappelijke carriere te combineren met spelen op een hoog amateurnivo. 😉

Reacties zijn gesloten.