VV Berkum: Edmund Mijnheer en Roy Supèr tekenen bij

Zwolle – Edmund Mijnheer en Roy Supèr hebben toegezegd dat zij ook in het volgende seizoen voor de hoofdmacht van VV Berkum zullen uitkomen, waarmee de selectie voor de nieuwe jaargang weer wat meer vorm heeft gekregen. Zoals hij al eerder had aangekondigd maakt Jurian Meijntjes dan geen deel meer uit van de hoofdselectie.

Edmund Mijnheer, 31 jaar, speelt al weer jaren in de verdediging van Berkum en heeft daar laten zien dat hij niet alleen over een geweldige wedstrijdmentaliteit beschikt maar ook de nodige technische kwaliteiten in huis heeft. Bovendien zorgt Edmund, die in het verleden ook speelde voor onder meer Staphorst en SC Genemuiden, bij vrije trappen en andere spelhervattingen regelmatig voor gevaar in aanvallend opzicht. Roy Supèr kwam vorig jaar over van Go Ahead Kampen. De middenvelder en aanvaller, die deze week 24 jaar wordt, liet direct zien dat hij een aanwinst was voor de Berkum-selectie maar die kon helaas niet lang van zijn diensten gebruik maken.

In oktober raakte Roy bij een bekerwedstrijd ernstig geblesseerd en dat hield hem vooralsnog voor de rest van het seizoen aan de kant. Hij heeft echter alle vertrouwen in dat hij weer terug zal komen. “Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk fit te worden. Of dat dit seizoen al lukt is nog de vraag, maar volgend seizoen ben ik er zeker weer bij,” verwacht Roy zelf, die denkt dan weer met Berkum in de hoofdklasse te zullen spelen. “Daar hebben wij het team voor en de kwaliteit.” Tegenover deze ‘verblijfsverlengingen’ staat het vertrek van een vertrouwd gezicht. Jurian Meijntjes had al laten weten dat hij na dit seizoen bij het eerste zou stoppen, maar de 32-jarige verdediger is er nog niet uit of hij op een lager niveau verder gaat. “Ik heb nog steeds honger naar de bal maar of ik stop ligt aan de balans tussen privé, zaken en het voetbal. Die sloeg af en toe wel erg ver naar het laatste door,” zegt hij er zelf over. Jurian maakte al op zijn 16e zijn debuut in de hoofdmacht van Berkum, toen nog een tweedeklasser. Tussendoor speelde hij drie seizoenen voor hoofdklasser Be Quick ’28 maar hij is nu al weer jaren terug bij Berkum, waar hij met veel karakter en inzet vaak een gezichtsbepalende rol vervulde. Eerder werd bekend dat middenvelder Pascal Diender na dit seizoen vertrekt. Pascal weet nog niet zeker wat hij op sportgebied gaat doen, maar stopt mogelijk helemaal omdat hij nu naar eigen zeggen te weinig plezier beleeft aan het voetballen. Van de huidige selectie zegden Mathijs Bouwhuis, Jeffrey Pohowainjaan en Chris en Marc van der Meulen eerder toe dat zij ook in het seizoen 2011-2012 bij Berkum blijven. Verdediger Dirk Muis en middenvelder Jesper Beunk zullen het komende seizoen ‘verkassen’ naar Berkum van respectievelijk HHC Hardenberg en FC Lisse.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “VV Berkum: Edmund Mijnheer en Roy Supèr tekenen bij”

  1. Kunnen de jongens mooi weer een paar roodjes opstrijken bij de vvb
    O, nee er wordt alleen in consumptiebonnen en sportzaaktegoedbonnen betaald.8)

  2. Bericht door jaap, op 28 maart 2011 om 16:24
    Fijn even een paar jaar de zakken gevuld bij de vvb en op naar een nieuwe uitdaging.En ze trappen der nog in ook bij Berkum.

    Bericht door jaap, op 5 april 2011 om 18:06
    Kunnen de jongens mooi weer een paar roodjes opstrijken bij de vvb
    O, nee er wordt alleen in consumptiebonnen en sportzaaktegoedbonnen betaald.

    Citroen gegeten Jaap. Of reageer je zuur omdat het over Berkum gaat.
    Wilde je zelf ook een goede voetballer worden, maar lukte dat niet.

  3. Ingrid, die opmerking net hoort eigenlijk bij het stukje over Berkum. Zal ‘m even verplaatsen. Dat krijg je wanneer Van der Vaart een kans op een goaltje heeft.

  4. Be Quick-VV Berkum, het lijkt de strijd wel tussen FC Zwolle-Go Ahead Eagles. Een gezonde rivaliteit is in het belang van beide ploegen, dat zouden de supporters van beide kanten zich ook weleens mogen bedenken. Ik vind het een goede zet van de gemeente om BQ in de benen te houden; zou toch eeuwig zonde zijn als die club het loodje zou moeten leggen. Ik hoop dat ze ook nog eens promoveren, want de wedstrijd tegen elkaar is toch een hoogtepunt in het seizoen. En uiteraard hoop ík dan dat Berkum als winnaar uit de bus komt.:)

  5. Ik heb niks tegen Berkum zelf jarenlang in het eerste gespeeld met Fokko en co , alleen tegen de stiekeme cultuur die er heerst net doen of er niet betaald wordt dat staat mij tegen.

  6. grappig, dat verhaal over niet betalen dateert al uit de jaren 70 volgensmij en het verhaal dat Berkum een dorp op zich is ook. De derby’s van zwolse clubs zal altijd blijven. Zwolle – Deventer is toch net even iets anders in mijn optiek. WQant dan zie je de zwollenaren samen klikken.

  7. Ok Jaap, antwoord gelezen, ben geen Berkum insider jij blijkbaar wel.Maar gebeurt dat “betalen”nog steeds. Bij ieder voetbal clup wodt er volgens mij (vaak via een sponser) wel een schoenen/kleding bon verstrekt aan selectiespelers maar of dat wordt onder de noemer betalen moet vallen?

Reacties zijn gesloten.