Inspiratieweek eindigt met Stadspicknick

Zwolle – Zaterdagmiddag kwam in Park Eekhout een einde aan een week vol inspiratie in het kader van de actieweek 7 days of inspiration (7di) dat in Nederland maar ook in Zwolle actief was. Vandaag was het thema “Voeding”. Ongeveer 100 belangstellenden kwamen op de Stadspicknick af.

img_2788_copy.jpg

Zaterdag organiseerde 7di in Zwolle een Stadspicknick met eten dat over is. De Stadsbakker stelde bijvoorbeeld brood, dat de kwaliteitskeuring niet had doorstaan, maar verder prima is, ter beschikking. Restaurants werden uitgedaagd om ‘kliekjes’ van de vorige dag uit te serveren. M.a.w.: eten dat over is, zal niet weggegooid worden, maar alsnog worden gebruikt. Er was bijvoorbeeld een italiaans koffiekarretje waar 100% Rainforest-koffie te verkrijgen was. Rainforest Alliance werkt alleen samen met gecertificeerde boerderijen en plantages om de biodiversiteit te behouden, duurzame leefomstandigheden te verzekeren en sociale verantwoordelijkheden te nemen.

img_2783_copy.jpg

img_2785_copy.jpg

7 days of inspiration werd opgezet zonder geld en juist met gebruik van sociale overwaarde. Er waren verschillende individuen en organisaties die met overwaarde de activiteiten in Zwolle tot stand hebben gebracht. Deze initiatieven zorgden ervoor dat het evenement van, door en voor iedereen mogelijk was zonder tegenprestatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)