Ondernemen én studeren dankzij unieke samenwerking

Zwolle – Dit voorjaar start bij Landstede, Windesheim en Deltion College de pilot TopOndernemersRegeling. Deze regeling is een springplank voor top-studentondernemers die een studie willen combineren met het opzetten of ‘runnen’ van een eigen bedrijf.

De pilot is een van de gemeenschappelijke activiteiten van het nieuwe platform Strategisch Overleg Starters in de Regio. De samenwerking tussen de drie onderwijsinstellingen, de regionale Kamer van Koophandel en Zwolle Kampen Netwerkstad wordt bekrachtigd op 10 maart tijdens de beurs People’s Business.

Ondernemen en studeren gaan, tot nu toe, slechts mondjesmaat samen. De TopOndernemersRegeling faciliteert in een versoepelende regelgeving, waardoor er ruimte voor ondernemerschap ontstaat tijdens de studie. Zo zou de student bijvoorbeeld meer tijd voor zijn studie krijgen, of onderwijs dat afgestemd is op zijn bedrijf, toegesneden loopbaanbegeleiding, of een stage kunnen lopen binnen het eigen bedrijf.

Het doel is om de Top Studentondernemer te helpen bij het bereiken van bedrijfsdoelen en faciliteiten kunnen bieden op het gebied van netwerken, ruimte of coaching. Het belang van zelfstandig ondernemerschap wordt gestimuleerd door de unieke samenwerking tussen genoemde mbo- en hbo-onderwijsinstellingen, de Kamer van Koophandel en de gemeente Zwolle.

Starters zijn alleen succesvol als zij voldoende zijn toegerust. Deltion college, Kamer van Koophandel OostNederland, Landstede, Windesheim en Zwolle Kampen Netwerkstad ondertekenen op 10 maart tijdens People’s Business een intentieverklaring om een platform te bieden aan ondernemers die in de regio Zwolle een onderneming willen starten. Met deze verklaring leggen partijen voor de komende drie jaar afspraken vast rondom doelen, projecten en organisatie.

Naast het aanbieden van de TopOndernemersRegeling organiseert het SOSR o.a. voor studenten op woensdag 20 april a.s. het jaarlijkse startersevent Starters ABC voor startende en gestarte studentondernemers en stimuleren zij voor studenten de ontwikkeling van de gezamenlijke minor ondernemerschap. Ook de Startersdag van de Kamer van Koophandel en het aanbieden van coaching, trainings- en financieringstrajecten zijn onderdeel van het stimuleren van het ondernemersklimaat in (regio) Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)