Het weer: kans op lichte bui

Zwolle – Woensdagochtend is het bewolkt en valt er in de loop van de ochtend vanuit het westen een beetje regen. Er staat en matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, die geleidelijk in kracht toeneemt. ’s Middags kan hier en daar de zon even doorbreken, maar de bewolking houdt de overhand en verspreid komen een paar lichte buien voor.

08-03-2011_weerfoto__friesewal_.jpg
Friesewal

Er staat een stevige westenwind. Langs de kust en op de Wadden waait het krachtig tot hard. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. Vanavond wordt het overal droog, maar het blijft overwegend bewolkt. De wind zwakt tijdelijk iets af, maar vannacht krimpt de wind naar het zuidwesten en trekt daarbij weer flink aan. De minima komen vannacht uit rond 4 graden. Morgen trekt er opnieuw een storing over. Het is overwegend bewolkt en in de middag valt er een beetje regen. Grote hoeveelheden worden er niet verwacht. De zuidwester wordt langs de westkust en op de Wadden hard tot stormachtig, windkracht 7 of 8. Het wordt iets frisser dan vandaag. Na morgen blijft het licht wisselvallig. Vrijdag is het vrijwel droog en staat er aanzienlijk minder wind. Er zijn af en toe zonnige perioden en het wordt 7 tot 9 graden.

Daarna blijft het licht wisselvallig en wordt het mogelijk lenteachtig zacht voor de tijd van het jaar. De modellen zijn het daar echter nog niet over eens. Het gemiddelde van de berekeningen komt nog met temperaturen rond de langjarig gemiddelde waarden. Toch zijn er aanwijzingen voor warmer lenteweer na het komende weekend. De laatste dagen zijn er steeds meer computerberekeningen die maxima rond 15 graden laten zien voor een groot deel van het land.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)