Flats aan A28 krijgen nieuwe uitstraling

Zwolle – De komende weken verandert het beeld aan de noordkant van de A28. De vier flats met de groene liftopbouwen op de bovenzijde krijgen een nieuwe uitstraling, zowel aan de voor- als achterzijde.

noord20balkonzijde20aangepast.jpg

De groene liftopbouwen op de flats verdwijnen. Hier komt per flat een ander opvallend en fris ontwerp voor terug. Deze  nieuwe dakopbouw toont een afbeelding die te maken heeft met de stad Zwolle. Deze werkzaamheden sluiten het totale project af. Een andere grote verandering is de nieuwe constructie aan de buitenzijde van de galerij (voorzijde) en het balkon (achterzijde) van de flats. Deze constructie is nodig om nieuwe glazen panelen te kunnen dragen. De nieuwe panelen zorgen ervoor dat de bewoners veel meer beschutting op galerij en balkon krijgen. Ook is het aanzicht van de flat daardoor sterk verbeterd. De funderingen zijn gestort, de metalen constructie is bijna overal aangebracht en de eerste glasplaten zijn geplaatst.

Trappenhuis

Ook de trappenhuizen krijgen een make-over. Binnen wordt geschilderd, maar de grootste aanpassing is dat er glaspanelen worden geplaatst. Daardoor is het trappenhuis beter afgeschermd van weersinvloeden van buitenaf.

Plein voor de flatDe planning is dat eerst de Noord en daarna de Gantel, Alm en Vlist worden opgepakt. Nadat de gevels zijn aangepast wordt door de gemeente het straatwerk rondom de flat opgeknapt. Het huidige asfalt voor de flat wordt vervangen door straatwerk. Hierdoor ontstaat er een verhoogd plein. Als dit bij alle vier flats klaar is, worden de groene liftopbouwen op het dak vervangen. Rond de zomer is het zicht vanaf de A28 dus vernieuwd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Flats aan A28 krijgen nieuwe uitstraling”

  1. Ja hoor heel leuk die glazen ballustrade. Scheen vandaag de zon toevallig even dan worden wij in onze kamer verblind door de weerschijn in het glas. Tja dus de luxaflex maar naar beneden, nemen we maar op de koop toe. De flats knappen er wel heel er van op. Doet de rest van de wijk ook goed.

Reacties zijn gesloten.