Dordrecht houdt FC Zwolle op gelijkspel

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond twee punten laten liggen in de titelstrijd in de Jupiler League. FC Dordrecht wist FC Zwolle op 0-0 te houden. De beste kansen waren, met name tijdens de tweede helft, voor de koploper uit de Jupiler League, maar gescoord werd er niet. De voorsprong op RKC Waalwijk, dat in Volendam won met 3-4, slonk daarmee van 9 tot 7 punten.

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_05.jpg

In de voorgaande wedstrijden tegen FC Eindhoven en Almere CIty FC kende FC Zwolle een bliksemstart door al na enkele minuten de score te openen. Dit werkte toen als doping voor de ploeg van trainer Art Langeler. Tegen FC Dordrecht bleek het stimulerende middel niet voorradig, waardoor de thuisploeg maar moeizaam in haar spel kwam. Passes kwamen niet, waardoor er vooral op het middenveld veelvuldig balverlies werd geleden. Joran Pot wilde niet spreken van een off-day. "Want we stonden verdedigend nog vrij aardig, hebben nauwelijks wat weggeven. Het is dat we in aanvallend opzicht geen potten konden breken."

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_08.jpg

 11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_10.jpg

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_04.jpg 

De grootste kans voor de koploper van de Jupiler League kwam al na een kwartier spelen. Via Bram van Polen en Arne Slot belandde de bal voor de voeten van topscorer Sjoerd Ars. Ars controleerde de bal eerst, waardoor hij Dodrecht-doelman Stef Doedee de kans gaf om zich voor de bal te gooien. "Dat kunnen wij onszelf kwalijk nemen", vond trainer Art Langeler. "We scoren niet uit de eerste, tweede of derde kans die we normaal gesproken wel maken." Het had overigens weinig gescheeld of Dordrecht had uit een spaarzame counter de score geopend. Een voorzet van Shayro Curiel werd door Erik Quekel voorlangs geschoten.

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_01.jpg

Na de pauze wijzigde Langeler de Zwolse tactiek iets. "We hielden het veld iets breder, waarna we hoopten te profiteren van de individuele kwaliteiten van de invallers Yanic Wildschut en Nassir Maachi. Dat kwam er maar ten dele uit", aldus de Zwolse oefenmeester. Zwolle kwam tot een groot aantal corners, maar die leverden net als enkele toevalsballen niets op. In blessuretijd had invaller Wildschut nog wel een enorme kans, maar doelman Doedee kon opnieuw redding brengen. "Misschien was 0-0 wel een terechte uitslag", vond Pot dan ook. Zijn trainer was het daar niet mee eens. "Als er één ploeg was die ergens recht op had, dan was het FC Zwolle."

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_03.jpg

Volgende week vrijdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, RBC Roosendaal is dan om 20:00 uur de tegenstander. Langeler: "Ze zullen gekeken hebben en ook met een handbalverdediging richting Zwolle komen. Aan ons de taak om hiervoor de op training een middel te vinden om die muur te slechten".

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen: 
FC Zwolle: Boer; Pot, Botteghin, Drost, Justiana; Van der Haar (76. Maachi), Slot; Van Polen, Schreurs (62. Wildschut), Van den Berg, Ars

FC Dordrecht: Doedee; Coster, Beugelsdijk, Van Muyen, Van Hintum, Sequeira, Van Hese (92. Vlasblom), Van der Sloot (90. Jongbloed), Curiel, Kalisse; Quekel (74. Mayele)

Scoreverloop:

Gele kaart:
Doedee (FC Dodrecht)

Toeschouwers:
8640

Arbitrage:
Dhr. Vink (scheidsrechter), dhr. Brink en dhr. Jason (assistent-scheidsrechters) en dhr. Oogstrom (vierde official)

Man of the match:
Diederik Boer

Door: Jeroen Kuiper

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_02.jpg

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_06.jpg

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_07.jpg

11-03-2011_fc_zwolle-dordrecht_09.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Dordrecht houdt FC Zwolle op gelijkspel”

  1. Als men de videobeelden van de Noord nog even terugkijkt kunnen er nog wel wat stadionverboden uit voortvloeien, zoveel werd er van de tribune gegooid……..

  2. Wat een anti voetbal uit dat dordrechtzeg…. Lafjes en zielig de boel dicht spijkeren en loeren op 3 punten uit een counter. Tijdrekken met alles wat mogelijk was dan ook nog een een scheids om van te kotsen VINK 😮 Jammer!

  3. Bericht door zwolleinthuus, op 12 maart 2011 om 08:37
    Als men de videobeelden van de Noord nog even terugkijkt kunnen er nog wel wat stadionverboden uit voortvloeien, zoveel werd er van de tribune gegooid……..

    Je kan wel een aanstekerhandel beginnen 😉

    @Yoz, je kan het ook onszelf verwijten, echte slappe hap de eerste helft. Ik kreeg het gevoel alsof er in die koppies stond geschreven: Die goal valt toch wel!

    En de scheids…. is zo wie zo al het meest autoritaire figuur van Nederland, bah!

    Laten we niet in paniek uitbarsten, alles komt goed!

Reacties zijn gesloten.