Groep jongeren mishandelt buschauffeur

Zwolle – Vrijdagavond 11 maart heeft een 44-jarige buschauffeur uit Zwolle aangifte gedaan van mishandeling.

De man had tijdens zijn rit op de Nieuwe Deventerweg een aantal jongeren uit zijn bus gezet na wat schermutselingen. Hierop werd hij door hen mishandeld. De politie heeft nog naar de verdachten gezocht maar helaas niet meer gevonden. Er is een nader onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden op 0900-8844. Het incident vond plaats rond 19.20 uur. Eén van de verdachten zat met een gipsbeen in een rolstoel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “Groep jongeren mishandelt buschauffeur”

  1. Haha, een verdachte met een gipsbeen in een rolstoel? En die konden ze niet vinden? Als dit al niet lukt dan denk ik dat de rest ook niets hoeft te vrezen. Ik ben wel benieuwd naar de rol van de buschauffeur in dit verhaal waarbij iemand in een rolstoel als verdachte word aangemerkt. Ook buschauffeurs zijn niet altijd even goede dienders weet ik uit eigen ervaring.

  2. Natuurlijk, maar als de buschauffeur de agressor is in dit verhaal?Daarom ben ik er wel benieuwd naar. Als iemand aangifte doet betekent dit niet gelijk dat hij zelf zonder schuld is. De aangifte zelf is slechts een formaliteit. Ik hoop dat het onderzoek de ware toedracht naar boven zal brengen.

  3. hahaha gipsbeen in een rolstoel? toevallig ook nog bekend van welk merk deze rolstoel is? en nee ik ben geen getuige! alhoewel ik soms ook wel de neiging heb om een busschauffeur te mishandelen, die lui denken soms echt dat ze de Kings of the road zijn

  4. Paar weken terug was er een chauffeurtje bij Zandhove, die iedereen de bus uit gezet heeft, meneer had geen zin meer !! het was rond 2000 uur, en beslist geen eindpunt! Als dat dezelfde debiel is, kan ik mij er wat bij voorstellen.

  5. Tja je moet voorzichtig zijn met oordelen als je de ware toedracht niet kent. Er bestaan heel vervelende jongeren, er bestaan ook heel vervelende buschauffeurs…
    Zaten er meer mensen in de bus?

  6. @zusenzo
    ===========
    Er zijn meerdere klachten ingediend bij de maatschappij.
    Heb van de betrokkenen nog niks gehoord, hoe het evt. is afgehandeld.

  7. Volgens mij gaat het voorbeeld van Ren over zo’n taxibusje of niet?

    Dan nog…de situatie die we hier hebben is anders. Ik kan me best voorstellen dat je als buschauffeur wel eens chagerijnig wordt! Ik zit ook niet altijd met dikke lol op mijn werk. Toch zou ik het heel vervelend vinden als mijn klant me zou mishandelen als ik eens een slechte dag heb!

    Maar goed…die jochies worden hier al zo’n beetje vrijgepleit, maar vergeet niet dat ZIJ de buschauffeur mishandeld hebben! Ook al is zo’n chauffeur een l*l van een vent of een takkewijf…je hebt NIET het recht zo iemand te mishandelen!

  8. tuurlijk plantje, als je aangifte doet ben je aaaaaltijd onschuldig. Kan ook een simpel trucje zijn van de chauffeur om zelf er onder uit te komen. Niet gelijk oordelen plantje tot je de ware toedracht kent…

  9. Wat een ontzettende b*llsh*t john!

    Ik zeg niet, dat de buschauffeur onschuldig is, omdat hij aangifte heeft gedaan.
    Echter, ik lees het nieuwsbericht en daarin staat, dat hij mishandeld is.

    Ik ben wel benieuwd naar de rol van de buschauffeur in dit verhaal waarbij iemand in een rolstoel als verdachte word aangemerkt. Ook buschauffeurs zijn niet altijd even goede dienders weet ik uit eigen ervaring.

    Over voorbarige conclusies gesproken!

    Het is heel simpel: je hebt gewoon met je tengels van iemand af te blijven! Ook al is het misschien een boze, chagerijnige en vervelende buschauffeur!

  10. welke “conclusie” lees je hier dan? Veroordeel jij nu hier de jongeren of zeg je nu iets in het algemeen? Het slaat op het bovenstaande of niet? Zelf dan ook even beter je best doen plantje als je een ander hierop aanspreekt.

    Even uitgaande van de “waarheid”van de buschauffeur..
    De man heeft jongeren uit de bus gezet waarop hij word mishandelt. Bij deze jongeren zit iemand die met een gebroken been in een rolstoel zit. Ook een boze chagerijnige chauffeur heeft gewoon met zijn tengels van zijn passagiers af te blijven. Mensen de bus uitzetten valt niet onder zijn taak. Of mag een buschauffeur wel voor eigen rechter spelen? Taak voor de politie lijkt mij of claimt iedereen nu die geweldsmonopolie?
    Het LIJKT mij een geval van een buschauffeur die zich wel even wilde meten met een groepje opstandige jongeren en van een koude kermis thuis kwam. Die bedenkt zich nu wel 2x voordat hij de held gaat uithangen en zich vanaf nu alleen aan zijn dienstverlenende takenpakket houdt en zijn handjes aan het stuur houdt zoals het hoort.

  11. welke “conclusie” lees je hier dan?

    Impliciet geef je aan dat de buschauffeur ook wel (deels) schuldig kan zijn. Daarop geef ik aan dat niets mishandeling rechtvaardigt.

    Veroordeel jij nu hier de jongeren of zeg je nu iets in het algemeen? Het slaat op het bovenstaande of niet? Zelf dan ook even beter je best doen plantje als je een ander hierop aanspreekt.

    Dit geldt over het algemeen. Je hebt met je tengels van iemand af te blijven. ZELFS als het BIJVOORBEELD een boze chagerijnige bus chauffeur is.

    Even uitgaande van de “waarheid”van de buschauffeur..
    De man heeft jongeren uit de bus gezet waarop hij word mishandelt. Bij deze jongeren zit iemand die met een gebroken been in een rolstoel zit. Ook een boze chagerijnige chauffeur heeft gewoon met zijn tengels van zijn passagiers af te blijven.

    Hierbij doe je de aanname, dat de chauffeur iemand fysiek uit de bus geduwd heeft.

    Mensen de bus uitzetten valt niet onder zijn taak. Of mag een buschauffeur wel voor eigen rechter spelen?

    Euh…volgens mij wel hoor. Ik denk dat dat ook wel in de algemene voorwaarden van het vervoersbedrijf staat. Waarschijnlijk behouden zij zich het recht voor om mensen deze dienst te weigeren. Bij het gebruik maken van de dienst ga je akkoord met deze voorwaarden.

    Taak voor de politie lijkt mij of claimt iedereen nu die geweldsmonopolie?

    Lijken me twee fouten in deze redenering:
    1: Heeft de politie een “geweldsmonopolie”? Volgens mij gebruiken zij geen geweld.
    2: Het gebruik van het woord “geweldsmonopolie” doet al weer de aanname dat de chauffeur geweld heeft gebruikt.

    Het LIJKT mij een geval van een buschauffeur die zich wel even wilde meten met een groepje opstandige jongeren en van een koude kermis thuis kwam.

    Ok, je geeft aan, dat het je aanname is. Maar die aanname kan ik niet doen op basis van het artikel.

    Die bedenkt zich nu wel 2x voordat hij de held gaat uithangen en zich vanaf nu alleen aan zijn dienstverlenende takenpakket houdt en zijn handjes aan het stuur houdt zoals het hoort.

    Ik moet zeggen, dat ik het wel waardeer als een chauffeur iets verder kijkt dan alleen maar de bus besturen. Deze chauffeur lijkt zich (in mijn ogen) ook een beetje te bekommeren over de algemene sfeer in zijn bus. Dat straalt ook uit naar hoe we in de maatschappij met elkaar omgaan. Als hij daarvoor mishandeld wordt is dat absoluut te ver!

    Wat mij betreft gaan we er in de maatschappij juist op achteruit als buschauffeurs alleen maar de bus besturen en zich niet bekommeren om wat er om hen heen gebeurt. Als iedereen zich zo enkel aan zijn eigen taakje houdt en nooit eens buiten zijn eigen kader kijkt wordt het een saaie en grijze wereld!

  12. Ja, die buschauffeurs van tegenwoordig. Ze zetten tegenwoordig bij het minste of geringste zomaar brave burgers uit de bus.
    Dan vraag je er toch om om mishandeld te worden, da’s toch logisch?
    Vroeger was dat beter, toen was de chauffer nog braaf en werden vervelende passagiers netjes bij de door hen gewenste halte afgezet.

  13. Nog even en buschauffeurs, politie-agenten, ambulance-broeders en zusters en brandweermannen/vrouwen zijn de aso’s in onze samenleving. Een buschauffeur dient veilig zijn bus te besturen en is er a prioiri niet op uit om passagiers te mishandelen, die jochies/kleuters moeten gewoon keihard afgestraft worden, maar zullen ongetwijfeld wegkomen met een taakstrafje! Dat laatste is belachelijk, zo’n chauffeur heeft met een beetje pech levenslang, lekker laf om zo’n man te mishandelen met een groepje. Stelletje mislukte helden!

  14. @plantje, een dienst weigeren is wat anders dan iemand fysiek de bus uitzetten. Iemand sommeren de bus te verlaten lijkt mij het maximale wat een chauffeur mag en kan doen. Indien hier geen gehoor aan gegeven wordt of de buschauffeur zich bedreigd voelt kan hij de pliesie bellen en dan lossen zij dit op en dat valt dan voor een chauffuer heel goed te verantwoorden bij zijn werkgever dus waarom zou je nog meer risico nemen?

    idd, stadshagenesie. ik pleit er ook voor om de buschauffers te laten bewapenen zodat ze in het vervolg ook gelijk kunnen schieten als zo’n rolstoeler er vandoor probeert te gaan…zucht.

  15. 😛 merk rolstoel, kunnen Ze niet zeggen in belang van het onderzoek. 8).
    Of het zijn linker of rechter been is…..50% kans dat het rechts is.

  16. Bericht door john, op 14 maart 2011 om 21:08
    @plantje, een dienst weigeren is wat anders dan iemand fysiek de bus uitzetten.

    Net zoals ik weet jij ook niet of de chauffeur ze fysiek de bus uit gezet heeft.

Reacties zijn gesloten.