Late tegengoal nekt Berkum bij DVS

Ermelo – Berkum heeft de ‘zespuntenwedstrijd’ tegen DVS ’33 in Ermelo met 3-2 uit handen laten glippen. De Zwollenaren stonden twee keer voor maar lieten DVS terugkomen en incasseerden de beslissende derde treffer in de 89e minuut. Een zuur maar, gezien de kansen van de thuisclub, niet onterecht verlies was daarmee een feit.

dvsbouwmeester.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Na de 0-1 voorsprong deden we alles fout wat we maar konden, we verzuimden de bal rond te spelen. En ook over de tweede helft ben ik heel ontevreden want de 2-2 viel toen we bij een corner niet de concentratie opbrachten om goed te verdedigen. Zoiets mag gewoon niet gebeuren,” analyseerde Berkum-coach Michel van Oostrum. Ook zijn collega Hennie in ’t Hof van DVS zag de gelijkmaker als breekpunt. “Die 2-2 viel op een moment dat de wedstrijd alle kanten op kon gaan. Ik had toen met één punt kunnen leven. Met de winst krijgen wij misschien iets te veel maar ik ben er wel blij mee,” was het commentaar van de DVS-trainer.

De thuisclub zorgde in het begin van de wedstrijd voor meer druk, waarbij Jurrick Juliana en Ali el Haddadi al snel lieten zien dat DVS over een gevaarlijke aanvalslinie beschikt. Het was echter Berkum dat het eerst kon juichen want na ruim een kwartier zette Marc van der Meulen van de rechterflank voor op Kassim Bizimana die met een goede uithaal voor een toch wat verrassende 0-1 openingsstand zorgde. Na bijna een half uur spelen kroop Berkum door het oog van de naald toen een schot op de paal naast keeper Mathijs Bouwhuis belandde maar kort daarna was het alsnog raak. El Haddadi werd in steling gebracht, omspeelde de Berkum-verdediging knap en maakte vervolgens goed af: 1-1. Een minuut daarna leidde een bijna identieke situatie zelfs bijna tot een nieuwe tegengoal maar ditmaal kreeg Mathijs nog net een hand achter de bal. Des te verrassender was het dat Berkum, net voor rust, opnieuw aan de leiding kwam. Bizimana kwam in balbezit en speelde goed terug op Chris van der Meulen, die zijn inzet via de paal in het DVS-doel zag verdwijnen zodat Berkum met een 1-2 voorsprong naar de kleedkamer kon.

In de tweede helft bleef DVS dreigend en in de 63e minuut kwam de thuisclub opnieuw langszij. Een corner draaide naar de geheel vrijstaande Andries Posthouwer die koppend gebruik maakte van het gebrek aan dekking: 2-2. DVS probeerde door te drukken en kreeg kansen via onder anderen Rob Dobbenberg en El Haddadi, maar Berkum leek toch een punt over te gaan houden aan een matige wedstrijd. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd ging ook dat feest echter niet door toen de bal door iedereen werd gemist en uiteindelijk bij Jurrick Juliana terecht kwam, die met een ‘klutsgoal’ voor 3-2 zorgde. Berkum kreeg in de ruim bemeten extra tijd kansen om alsnog een punt te pakken maar doelman Jonathan Dijkslag voorkwam dat, onder meer door een schot van Chris van der Meulen uit de hoek te tikken. Daardoor stapten de Ermeloërs opgelucht als winnaar van het veld en werd Berkum bovendien door DVS gepasseerd in het klassement van de Hoofdklasse C. Eén van de weinige lichtpuntjes voor Berkum was dat de lang geblesseerde Frank Hoolsema weer mee kon doen, voor het eerst sinds bijna zes maanden!

Berkum staat nu 11e op de ranglijst en dus nog steeds in de gevarenzone. Daar zal volgende week, nota bene tegen koploper WHC, dus wat aan moeten worden gedaan. Voordat het zo ver is wacht op dinsdagavond 15 maart eerst nog het bekerduel tegen topklasser Excelsior ’31 in Rijssen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Late tegengoal nekt Berkum bij DVS”

Reacties zijn gesloten.