CSV ’28 wint afgetekend

Zwolle – Zaterdag, 12 maart 2011, CSV ’28 blikte met gemengde gevoelens vooruit naar de wedstrijd tegen de v.v. Oene. Zelf speelde CSV ’28 uit in Oene een lastige wedstrijd en de Gelderse tegenstander van vandaag had het koploper Nieuwleusen vorige week maar knap lastig gemaakt.

CSV ’28 begon niet scherp aan de wedstrijd en dreigde na 2 minuten al op achterstand te komen toen Sander ter Beek namens Oene een vrije schietkans kreeg. Zijn schot ging echter voorlangs. De v.v. Oene zette veel druk en daardoor kwam CSV in de eerste 20 minuten maar moeilijk in zijn ritme. Maar gaandeweg kreeg de ploeg meer grip op de tegenstander en kon daardoor een paar kansjes noteren voor Thomas Wieringa, Lauwand Suleiman en Mart Borns. Die kansjes leverden nog niets op.

Na een half uur stond verdediger Fikret Akin aan de basis van de openingstreffer. Eerst bereikte hij met een fraaie pass over wel 30 meter Mayken Stolte, maar Ruben Kamphuis voorkwam een CSV-doelpunt. Even later verzond Akin opnieuw een goede pass, nu op spits Thomas Wieringa, en tegen diens schot was de Oener verdediging kansloos (1-0). CSV ’28 voelde dat er meer mogelijk was maar doelpogingen van Yavuz Özdemir (op de paal) en Lauwand Suleiman (voorlangs) mislukten. Doelman Riphagen voorkwam door goed uitlopen dat Wieringa 5 minuten voor rust opnieuw zou scoren, maar was een paar minuten later kansloos toen Mayken Stolte de bal prachtig controleerde en vervolgens Thomas Wieringa aanspeelde. Die schoot de 2-0 binnen.

In de eerste minuut na rust viel in feite het doek voor Oene. Door goed doorzetten veroverde Mikel van der Vegt ter hoogte van de achterlijn de bal en bracht vervolgens Wieringa knap in stelling. Die scoorde in 2e instantie zijn 3e doelpunt van deze middag (3-0). Na een kwartier in de tweede helft voorkwam doelman Wibo van Dijk dat Bob Schipper namens Oene zou scoren en zo de bezoekers weer enige hoop zou geven. In de volgende minuut was het voor Oene helemaal afgelopen toen Lauwand Suleiman zijn goede optreden van deze middag extra glans gaf door een fraai doelpunt (4-0). Dezelfde Suleiman was een paar minuten later eindstation van een fraaie combinatie tussen Gert-Wim van de Esker en Thomas Wieringa maar zijn schot ging net over het Oener doel. Daar stelde de v.v. Oene alleen nog een schot van Willem Kiezebrink tegenover dat echter naast het CSV-doel ging. Trainer Arnie Pot gaf in de 2e helft speeltijd aan de jeugdige Marnix Wieringa en Bas Roijakkers en beide spelers hielden zich prima staande. Marnix Wieringa, de jongere broer van Thomas, stond bovendien aan de wieg van de laatste treffer toen hij met een zeer fraaie pass uitblinker Yavuz Özdemir aanspeelde. Die scoorde resoluut met een strak schot in de uiterste hoek (5-0).

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Avci uit Kampen bleek dat Nieuwleusen ook gewonnen had zodat de afstand tussen beide ploegen 5 punten blijft.

Door: Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)