Gastlessen Wandelen voor Water in volle gang

Zwolle – Op 25 maart gaan 500 kinderen van groep 7 en 8 van tien basisscholen uit Zwolle op pad voor de sponsorloop Wandelen voor Water. In de weken vóór het evenement krijgen leerlingen gastlessen over het project in Nepal waarvoor zij lopen. Ook wordt verteld hoe de waterketen in Nederland in elkaar steekt. Afgelopen week zijn de eerste gastlessen gegeven door Rotary Zwolle IJsselland en Waterschap Groot Salland. Deze week volgt nog een aantal lessen.

Aandachtig luisterden de kinderen naar de watersituatie in Nepal: géén schoon water en ver moeten lopen om water te krijgen. Daardoor kan een groot deel van de kinderen in Arnakot niet naar school. Ook werd verteld hoe we in Nederland het water zuiveren. De kinderen verwonderden zich erover hoeveel liter water zij dagelijks verbruiken: gemiddeld 102 liter, volwassenen zelfs 127,5 liter. Tot slot werd met een quiz getest hoe goed de kinderen hadden opgelet. Een groot succes!

De opbrengst van Wandelen voor Water in Zwolle wordt geschonken aan het Nepalese Rode Kruis. Van de schenking worden waterleidingen en toiletvoorzieningen aangelegd in twee afgelegen Nepalese dorpjes in de Himalaya: Arnakot en Upper Bengri. Dit project draagt bij aan de Millennium Development Goals die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. Eén van die doelstellingen is dat in 2015 het aantal mensen zonder schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn ten opzichte van 1990.

Voor de sponsoractie Wandelen voor Water laten leerlingen zich sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Ze lopen zes kilometer met zes liter water in een rugzakje door het Engelse Werk. Een hoeveelheid vergelijkbaar met de portie waar hun water halende leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden mee lopen. Op die manier ervaren zij een beetje de dagelijkse praktijk van de kinderen daar.

Kijk voor meer informatie op www.aquaforall.nl, www.wandelenvoorwater.nl  en www.zwollewandeltmee.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)