Basisschoolleerlingen wandelen voor water in Nepal

Zwolle – Nog een paar dagen en dan is het zover: op vrijdagmiddag 25 maart doen 500 kinderen uit groep 7 en 8 van tien basisscholen uit Zwolle mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water.

De leerlingen lopen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzakje voor een drinkwater- en sanitatieproject in Nepal. Een hoeveelheid en afstand vergelijkbaar met de portie waar hun waterhalende leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks mee lopen. Op die manier ervaren zij een beetje de dagelijkse praktijk van kinderen daar. De opbrengst van Wandelen voor Water in Zwolle wordt geschonken aan het Nepalese Rode Kruis. Van de schenking worden waterleidingen en toiletvoorzieningen aangelegd in twee afgelegen Nepalese dorpjes in de Himalaya: Arnakot en Upper Bengri. Dit project draagt bij aan de Millennium Development Goals die de Verenigde Naties in 2000 hebben opgesteld. Eén van die doelstellingen is dat in 2015 het aantal mensen zonder schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn ten opzichte van 1990.

Programma
De sponsorloop in Zwolle vindt plaats op vrijdagmiddag 25 maart. Dagelijks bestuurslid Bartus Jonkman van het Waterschap Groot Salland geeft om 13.00 uur het startsein op de productielocatie van Vitens, Ruiterlaan 46, Zwolle. Na terugkeer op de Vitens-locatie laten de kinderen met het meegebrachte water een immens waterorgel spelen. Aan het eind van het festijn overhandigt Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld de cheque met de opbrengst van deze actie aan de Consul Generaal van Nepal, de heer Cas de Stoppelaar.

Aqua for All
Wandelen voor Water is een initiatief van de stichting Aqua for All en wordt dit jaar voor de negende keer gehouden. Altijd rond 22 maart, Wereldwaterdag. De Rotaryclub Zwolle IJsselland en het Waterschap Groot Salland organiseren in Zwolle voor de derde keer de sponsorloop. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten. In de aanloop naar de sponsorloop kregen de leerlingen een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie in het algemeen en over de lokale situatie in Nepal.  

Mede dankzij de volgende sponsoren is Wandelen voor Water mogelijk gemaakt: Rotary Zwolle IJsselland, gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland, Vitens, Wavin, DLH Ontwikkeling, Rabobank IJsseldelta, Dommerholt Advocaten, Unievastgoed, Hemmink, Bureau Ruimtewerk, Staal Bankiers, Bouwfonds Ontwikkeling B.V., Unica, Nysingh advocaten en notarissen, Thereca, Impress B.V., Hankamp Gears B.V., Edwin van Vilsteren Makelaardij, Melkveebedrijf Steegro, Essent, SNS Bank, Erven Waanders, Hekon Valentijn, Rhythm & Music, Fietsjoe, Vadesto, PBN en de Stentor.

Meer informatie: http://www.aquaforall.nl/http://www.wandelenvoorwater.nl/ en http://www.zwollewandeltmee.nl/.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)