Inschrijven Cursussen Theatermaken 2011 geopend

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) organiseert samen met De Muzerie drie cursussen over het maken van theater. De eerste cursus start 5 april 2011 in Zwolle. De cursussen zijn gemaakt voor amateurkunstenaars die zich willen verbeteren in het regisseren of schrijven. Er zijn cursussen voor beginners en ervaren theatermakers.

Het cursusaanbod bestaat uit drie cursussen. De eerste cursus, Toneelschrijven, start op 5 april en bestaat uit vijf bijeenkomsten. Tijdens deze cursus leren de deelnemers toneelstukken schrijven die door amateurs gespeeld kunnen worden. De tweede cursus is een basiscursus Regie en start op 9 mei. Ook deze cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. De cursus is bedoeld voor beginnende amateurregisseurs die willen leren om bestaand tekstmateriaal (met eigen acteurs) theatrale waarde te geven. Deelnemers zijn zelf regisseur, speler onder leiding van een andere regisseur, en (actief) publiek.

De derde cursus start na de zomervakantie. Deze cursus Regie voor gevorderden bestaat uit tien bijeenkomsten en wordt afgesloten met een weekend. Deelnemers vergelijken hun eigen manier van regisseren met dat van een professionele regisseur en leren keuzes maken over wat wel of juist niet van spelers gevraagd wordt. Aan het einde van de cursus weten de deelnemers welke vorm van regisseren het beste bij hun past en wat voor regisseur zij zijn of willen zijn.

Meer informatie en aanmelden bij KCO via de website www.kco.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)