Herinneringen aan Vreugdenheim

Zwolle – In verband met een tentoonstelling is Milieuraad Zwolle op zoek naar foto’s en verhalen over de School- en Werktuinen Vreugdenheim Zwolle uit de periode vanaf 1928 tot 1945.

Een werkgroep van de Milieuraad Zwolle is, gefaciliteerd door Landstede , bezig de geschiedenis te achterhalen van het Natuur- en Milieueducatie op en rond de Nooterhof in Zwolle. Aan de hand van foto’s en teksten gaat de werkgroep een expositie inrichten in gebouw in Doepark de Nooterhof.

Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat al in 1928 de eerste jeugdtuinen werden opgericht. Door het gemeentebestuur van Zwolle werd Meindert Boss, zoon van een Zwolse bakker uit de Thomas á Kempisstraat, als eerste schooltuinmeester benoemd op het complex naast Urbana. Meindert Boss schreef op Theo Thijssenachtige manier over zijn ervaringen tussen 1928 en 1930. De tentoonstellingswerkgroep vermoedt en hoopt dat er nog Zwollenaren zijn, die zich iets uit die tijd weten te herinneren en wellicht is er nog fotomateriaal of bijvoorbeeld jeugdtuindiploma uit die tijd bewaard gebleven.

De Milieuraad roept iedereen die denkt iets te kunnen bijdragen aan de geschiedenis uit die tijd op contact op te nemen via telefoon 038-4982618, of info@milieuraadzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)