GGD IJsselland actief met Week Lentekriebels

Zwolle – Met de jaarlijkse landelijke projectweek Week van de Lentekriebels stimuleert GGD IJsselland dat basisscholen lessen geven over relaties en seksualiteit. GGD IJsselland ondersteunt dit jaar 17 scholen in Hardenberg, Lutten, Raalte, Olst, Wijhe, Wapenveld en Zwolle bij de invulling van de Week van de Lentekriebels, die plaatsvindt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 maart.

Elke dag van de week worden er –aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van kinderen- onderwerpen behandeld als kriebels in je buik, het verschil tussen vriendschap en verliefdheid, weerbaarheid, respect voor een ander, verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, beelden in de media en waar baby’s vandaan komen.

GGD IJsselland heeft de scholen begeleid bij de voorbereiding met een workshop voor de leerkrachten en het ondersteunen bij een ouderavond over relationele en seksuele vorming op alle scholen. Scholen zijn erg enthousiast over de schoolbrede en ontwikkelingsgerichte aanpak. De lessen en het educatieve materiaal sluiten goed aan bij de ontwikkelingsfasen, leefwereld en vragen van kinderen. Het lesmateriaal is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aan te passen aan de visie van de school en de leerkracht.

Met de Week van de Lentekriebels willen GGD’en en Rutgers WPF, die de projectweek coördineert, docenten en ouders ervan doordringen dat ‘relaties en seksualiteit’ een belangrijk onderwerp is dat op jonge leeftijd aandacht moet krijgen. Al op de kleuterleeftijd wordt de basis gelegd voor gezond relationeel en seksueel gedrag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)