Samenwerking de Ambelt en Hekkert Bouwgroep

Zwolle – De Ambelt, onderwijsinstelling voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs, gaat samenwerken met Hekkert Bouwgroep. De samenwerking heeft een win-win karakter: Hekkert verzorgt nader te bepalen onderhoud aan de schoolgebouwen van de Ambelt en leerlingen wordt –in het kader van Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen- bovendien de kans geboden op een stagetraject bij Hekkert Bouwgroep. Uiteindelijk doel van de samenwerking is om de arbeidsmarktpositie van deze leerlingen te verbeteren.

Stagecoach van de Ambelt, Annet Wiersema: “We willen onze leerlingen – die veelal te maken hebben met gedrags- en ontwikkelingsproblemen zoals autisme en ADHD – meer vaardigheden aanleren om hun kansen op de arbeidsmarkt en hun successen in hun vervolgstudie te vergroten. Een goede stageplek kan hierbij helpen.”

De samenwerking wordt officieel bekrachtigd door de ondertekening van het convenant door Jolida Spekreijse-Voetelink, lid College van het Bestuur van de Ambelt en Klaas Haasjes, directeur van Hekkert Bouwgroep, donderdag 24 maart om 12.30 uur op de hoofdlocatie van de Ambelt in Zwolle.

Het gaat om stagetrajecten in verschillende sectoren en vormen. Wat bijvoorbeeld de richting Bouwbreed in het Voortgezet Speciaal Onderwijs betreft, is het mogelijk dat leerlingen onder andere meekijken op de bouwwerkplaats, een bezoek brengen aan het bouwbedrijf en het (in overleg) geschikte klussen uitvoeren waarbij ze worden begeleid door ervaren vakmensen van Hekkert Bouwgroep. Tevens krijgen ze gastlessen zodat ze een beeld krijgen van wat een beroep ‘in de bouw’ inhoudt. Hekkert is hiermee de eerste partner waarmee een samenwerkingsovereenkomst wordt overeengekomen: de Ambelt veracht op korte termijn meer ondernemers geïnteresseerd te krijgen voor deze vorm van samenwerking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)