Veldenrondrit Octopus tegen kanker

Zwolle – Leerlingen van OBS de Octopus in Zwolle gaan op woensdag 30 maart rennen en skeeleren tegen kanker. Met de jaarlijkse Veldenrondrit steunt de basisschool in Zwolle-Zuid het initiatief van de vader van één van haar leerlingen. Deze vader, Ronald de Lange, doet in juni mee aan Alpe d’HuZes, een sportief sponsorevenement voor onderzoek naar kanker. Op 30 maart zal hij het startsein geven voor de Veldenrondrit.

Tijdens de jaarlijkse Veldenrondrit lopen of skeeleren de leerlingen van de Octopus voor een goed doel zo veel mogelijk rondjes in de omgeving van hun school. De basisschool probeert elk jaar een doel te kiezen dat de kinderen aanspreekt en ‘dicht bij huis’ is. Dit jaar gaat daarom tweederde van de opbrengst van hun sponsorloop/skeelertocht naar de actie van de vader van één van de kleuters van de Octopus. Ronald de Lange gaat in juni zo vaak mogelijk de Franse berg Alpe d’Huez beklimmen om geld bijeen te fietsen voor onderzoek tegen kanker tijdens het evenement Alpe d’HuZes. Hij is op school geweest om de leerlingen te vertellen over kanker en over zijn actie. Op woensdag 30 maart zal hij het startsein geven voor de Veldenrondrit. Op zijn racefiets zal hij met alle groepen enkele ronden meefietsen.

Alpe d’HuZes is een sportief evenement waarbij zo’n 5000 mensen op 9 juni zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez beklimmen met de fiets. De sponsorgelden die de deelnemers daarmee binnenhalen, komen volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de bestrijding van kanker. Omdat de Stichting Alpe d’HuZes haar opbrengsten stort in een speciaal onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding, gaat er geen geld naar organisatie- of overheadkosten van KWF. De deelnemers aan Alpe d’HuZes betalen ook gewoon voor hun deelname en alle bijkomende kosten, en worden geacht actief sponsors te werven voor hun actie. Ronald de Lange doet dit onder andere middels zijn website www.ronaldfietsttegenkanker.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Veldenrondrit Octopus tegen kanker”

Reacties zijn gesloten.