Bijeenkomst Transition Town Zwolle in Ecodrome

Zwolle – Dinsdagavond 29 maart is er om 20 uur een bijeenkomst van Transition Town Zwolle in het Ecodrome. Een ieder die geinteresseerd is in een duurzame samenleving, klimaatverandering en het onafhankelijk worden van olie, is welkom.

Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken, eilanden) die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken en meer duurzaam. Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering van onderop en om te schakelen naar een (lokale) economie die niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen.Transitie steden zijn gebaseerd op de kracht van de lokale gemeenschap. Meer informatie vindt u op www.transitiontowns.nl  

Dit voorjaar gaat Katharine een tuin bij de wijkboerderij Schellerhoeve inrichten volgens permacultuur. Permacultuur is samen te vatten in één begrip: werk met de natuur mee. Dat betekent dat je het ontwerp van de voorzieningen zo goed mogelijk laat aansluiten op de natuur en op de natuurlijke systemen om je heen. De tuin wordt de voorbeeld tuin voor alle inwoners van Zwolle die geinteresseerd zijn in deze manier van tuinieren. Permacultuur is een belangrijk onderwerp binnen Transition Towns i.v.m. het onderdeel het zelfvoorzienend worden wat betreft voedsel.

De eerste zaterdagmiddag van de maand wordt de vaste TT cafe middag voor geinteresseerde Zwollenaren om te ontmoeten, uit te wisselen en inspiratie op te doen over allerlei onderwerpen die Zwolle meer onafhankelijk maken van olie. Het TT cafe is van 15-17 uur op de wijkboerderij Schellerhoeve en start op zaterdag 2 april.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Bijeenkomst Transition Town Zwolle in Ecodrome”

Reacties zijn gesloten.