Jazzfunk concert in Stedelijk museum

Zwolle –  In de serie jazzconcerten in het Stedelijk Museum Zwolle op de vrijdagavond is het 25 maart a.s.  de beurt aan de jazzfunk. Jazzfunk is een subgenre van de jazz, gekenmerkt door een sterke backbeat (groove). De bas speelt hierin o.a. een belangrijke rol.

bld_jazz_17dec2010.jpg

Voor dit concert zijn de volgende musici uitgenodigd: Harry Emmery, contrabas; Emmery studeerde klassiek contrabas en legde zich later toe op de jazz. Hij speelde met diverse bekende namen o.a. Archie Shepp, Freddy Hubbard, Chet Baker en Ann Burton. Op de contrabas ontwikkelde hij een nieuwe speel techniek. Door op een speciale manier de snaren aan te slaan ontstaat er een ritmisch en zeer specifiek geluid. Deze techniek, waarmee Emmery inmiddels bekend is geworden, heet thumbing.

Jan Bertil Pool, gitaar; Na zijn conservatorium studie was Jan Bertil actief in diverse blues en later jazz en fushion formaties. In 2010 speelde hij met klassiek fluitist Robert Vroegindeweij stukken van Astor Piazolla. Daarnaast is hij actief als docent en heeft zijn eigen ‘Poolguitarblog’

Eddy Lammerding, slagwerk; Lammerding speelde met vele artiesten o.a. Ben van den Dungen, Bob Mintzer, Teddy Edwards. In 1997 won hij de solistenprijs op het Nederlands Jazz Concours.

Ben Gerritsen, vibrafoon; Gerritsen heeft zijn sporen in de jazz meer dan verdient. Hij speelde met diverse formaties in binnen-en buitenland. O.a. met Leo van Oostrom, Albert Mangelsdorff, John Engels en Loek Dikker. Daarnaast houdt Gerritsen zich bezig met componeren.

Zowel Harry Emmery, Eddy Lammerding en Ben Gerritsen waren regelmatig op het North Sea Jazz Festival te horen.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ca. een uur Het museum gaat om 19.00 uur open. Tevens is er gelegenheid om voor en na het concert de expositie State of the Arts 2011 te bezoeken.

Na afloop kan men in de vernieuwde Museum Coffee Shop nog wat gebruiken en de musici ontmoeten.

Toegang: normale museumtoegangsprijs

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)