CCC wint finale “Jong Overijssel doet mee!”

Zwolle – Een afvaardiging van HAVO en VWO-scholieren van het Carolus Clusius College uit Zwolle heeft donderdag 24 maart een tweedaagse reis naar Brussel in de wacht gesleept. De jury wees unaniem hun idee ‘Giethoorn overal’ als winnaar aan.

battle_overijssel_2011_009_470.jpg
Eigen foto

Bij het project ‘Jong Overijssel doet mee!’ hebben leerlingen van zeven Overijsselse scholen de afgelopen maanden meegedacht over een mooiere en betere toekomst voor Overijssel in 2020. Onder voorzitterschap van acteur/presentator Sebastian Labrie werden afgelopen donderdag tijdens de derde editie van ‘The Battle’ de oplossingen gepresenteerd in de statenzaal van het provinciehuis.

Kanalen
Het winnende groepje had zich gebogen over het scenario dat Overijssel in 2020 meer water te wachten staat door bijvoorbeeld de klimaatsverandering. De oplossing: Door de hele provincie grachten en kanalen graven om het water kwijt te kunnen. Een soort Giethoorn voor heel Overijssel. Met als bijkomende voordeel dat dit gelijk ook een impuls voor de recreatie en de natuur in Overijssel zou zijn.

Studie
Namens de driekoppige jury prees juryvoorzitter en Statenlid Albert Smits de presentatie: “Het geheel zat goed in elkaar. Je merkte dat ze er echt studie naar gedaan hebben. Bovendien vonden we het positief dat ze van een probleem een kans gemaakt hebben, met een uitstraling naar de hele provincie.”

De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk RSG Trompmeesters uit Steenwijk – de winnaar van vorig jaar – en ROC Landstede uit Zwolle.

Jong Overijssel doe mee!
Het project Jong Overijssel doet mee is in 2008 gestart op initiatief van de provincie. Hiermee willen we jongeren tussen de 15 en 18 jaar méér betrekken bij democratie en de gang van zaken in het provinciehuis. Via dit ontmoet de provincie elk jaar ongeveer 4000 jongeren op zo’n 30 scholen. Onderzoek laat zien dat leerlingen hierdoor meer begrip en waardering voor het politieke spel ontwikkelen.

Kijk ook op http://www.jijenoverijssel.nl/17/jong-overijssel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “CCC wint finale “Jong Overijssel doet mee!””

  1. Ja Nijntje, waarom eigenlijk? Moet er dan ook een quota op bijv. items over de verkeersknip in Stadshagen komen? Dat gaat telkens maar weer over hetzelfde…

  2. Ach Ingrid en Ynse, alleen omdat Nijntje er allergisch voor is natuurlijk 🙂

    Het CCC in 1 maand tijd:

    1. CCC wint finale “Jong Overijssel doet mee!”
    donderdag 24 maart 2011

    2. Rechtspraak op het Carolus Clusius College
    (Nieuws/Onderwijs)
    maandag 14 maart 2011

    3. PvdA winnaar verkiezingen Carolus Clusius College
    dinsdag 01 maart 2011

    4. Commissaris v.d. Koningin geeft gastcollege aan CCC
    (Nieuws/Onderwijs)
    maandag 28 februari 2011

    5. Voorbereiding schaduwverkiezingen CCC in provinciehuis
    (Nieuws/Onderwijs)
    donderdag 24 februari 2011

    -> ‘Sluikreclame’?
    (En nu gaan andere scholen ook nog beginnen…)

  3. Als CCC zo vaak berichten op deze website geplaatst ziet worden, is het een teken dat ze met succes de publiciteit halen en hun PR dus goed op orde hebben. Wie zich hier aan stoort, moet niet op een gratis website gaan rondhangen, maar een betaald abonnement op een krant nemen…

  4. Wie zich stoort aan een andere mening moet niet op een gratis weblog gaan rondhangen, maar een betaald abonnement op een krant nemen… 😉

Reacties zijn gesloten.