Indie-weekend in Popfront

Zwolle – Popfront staat vrijdag 1 en zaterdag 2 april in het teken van Indie-bands. Vrijdag verzorgt het trio Bombay Show Pig een optreden, zaterdag is er een uniek soloconcert van Jon Auer, zanger van de Amerikaanse indie/powerpopband The Posies.

Bombay Show Pig is een indie/noise-trio uit Den Haag en Amsterdam. Met hun mix van rauwe gitaren en drums met soulvolle zang zorgen ze voor een nieuw geluid binnen de Nederlandse Indie-scene. De drie muzikanten worden vergeleken met bands als Yeah Yeah Yeahs en Death From Above 1979. Recent verscheen hun tweede EP: ‘Baby, It’s A Face’, geproduceerd door Tjeerd Bomhof (‘Voicst’). 

Zaterdag verzorgt Jon Auer een uniek soloconcert in Popfront, bestaande uit eigen nummers, covers en werk van zijn band The Posies. Samen met Ken Stringfellow vormt Jon Auer al sinds 1986 de kern van de Amerikaanse indie/powerpop band The Posies. Door hun pakkende, vaak tweestemmige songs en aanstekelijke enthousiasme tijdens live-optredens, heeft de band een goede fanbasis in Nederland weten op te bouwen. The Posies hebben menig concertzaal plat gespeeld. Naast zijn werk met de band, heeft Jon ook een goede staat van dienst als solo-artiest. Na de covers-ep "6 1/2" kwam Jon in 2006 met zijn solodebuut "Songs From The Year Of Our Demise". Samen met Ken Stringfellow is Jon Auer gevraagd om de originele bandleden van Big Star weer aan te vullen tot een volledige band. Vanwege een aantal speciale optredens van Big Star & Friends komt Jon naar Nederland. Hij komt speciaal een paar dagen eerder voor twee unieke soloconcerten, waarvan dus eentje in Popfront op 2 april. Het muziekcafé in Popfront is beide avonden vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis. De concerten beginnen rond 21.00 uur. Popfront is te vinden aan de Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)