Mishandeling en vernieling

Zwolle – Op de Kerkbrug is donderdagavond 24 maart een 30-jarige man uit Emmen aangehouden voor mishandeling en vernieling. Hij sloeg een (volstrekt willekeurig) 14-jarige meisje uit Heerde in het gezicht en bespuugde haar. Door haar vader was hem gevraagd normaal te doen, nadat hij zich vervelend gedroeg. Eerder vernielde hij een elektrische winkeldeur in de Vechtstraat. De man maakte een gestreste indruk. Na verhoor werd hij ingesloten voor de politie Drenthe in verband met een zware mishandeling waarvoor hij gezocht werd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 politie_logo_4.jpg

Vrijdagmorgenvroeg 25 maart is op de Jufferenwal een 20-jarige man uit Putten aangehouden voor mishandeling. Na een woordenwisseling sloeg hij een 18-jarige man uit de stad Groningen met gebalde vuist tegen het hoofd. Het slachtoffer liep een gezwollen en pijnlijk hoofd op. Ik afwachting van zijn verhoor werd de man uit Putten ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op het Gasthuisplein zijn vrijdagmorgenvroeg 25 maart twee mannen uit Zwolle (19- en 21-jaar) aangehouden voor vernieling. Van een terras namen zijn een tafel weg en bij hen werden een parasol en fietstassen aangetroffen. Hiervan is de herkomst nog onbekend. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

35 gedachten over “Mishandeling en vernieling”

  1. Nu vraag ik me af waar de afkeurende opmerkingen blijven van diegenen die altijd als eerste reageren als het een dader betreft met een getinte huidskleur. Die geven nu even ‘niet thuis’ zeker. Als een ‘blanke’ iemand mishandelt dan is dat ineens niks om je zorgen om te maken zeker…

  2. @zusenzo, ik denk dat Jaspert, juist bedoeld dat er altijd gelijk door sommige personen wordt gereageerd wanneer er staat daderomschrijving: getinte huidskleur. En nu reageren deze personen niet omdat het blijkbaar om een blanke persoon gaat.

  3. Er wordt hier niet gerept over huidskleur, maar die reactie zegt meer over jou dan over degenen die menen niet te moeten reageren!!

  4. @zusenzo @etage
    Goed lezen, daarna pas reageren.

    @jaap
    Ik ben blij dat je dit ‘net zo fout’ vindt. Zijn we het daar over eens.

  5. Mee eens! Ik mis Wilders trouwens ook in deze comments! Of de PVV die hier wel raad mee weet? Of deze; “die moslims weer”. Of: Dit is de uitkomst van de knuffelcultuur! De multiculturele samenleving is MISLUKT! Hahaha, alle boeroeperts zijn nu stil aangezien het een van hun eigen psychotokkies is!
    Nee, nu distanceren jullie natuurlijk van zo’n mafkees en dat moet iedereen dan maar accepteren.
    Hoe kunnen jullie dan wel een oordeel vellen over een complete cultuur/religie? Kijk naar de persoon en niet van welk merk die toevallig is. Gedrag moet de oorzaak zijn van het gevolg niet alles wat er toevallig ook op lijkt.

  6. Laat ik me dan ook maar scharen onder de club mensen die net als John en Jasper blijkbaar het niveau (ja, zo schrijf je dat) missen om ons redelijkerwijs in deze discussie te mengen.

  7. Klopt helemaal!Ik mis niveau, etage. Gelukkig heb ik al jouw comments nog indien ik niveau mis om me een etage hoger in niveau te brengen. Etages en niveau daar gaat het om toch?

    ” als zijnde” ….zucht.

  8. @Etage: als je het gaat hebben over het niveau als troll…..

    Maar goed, reactie op je bericht is deze:

    Vraag
    Mogen in het Nederlands ingeburgerde woorden die ontleend zijn aan het Frans en eindigen op -eau, zoals bureau, niveau en cadeau, worden gespeld met -o?

    Antwoord
    Nee. Bij deze woorden is in de officiële spelling alleen de oorspronkelijke Franse spelling met -eau toegestaan.

    Toelichting
    Hoewel de schrijfwijze met o (buro, nivo, kado) in de praktijk ook voorkomt, is ze niet opgenomen in de Woordenlijst. Sommige mensen laten zich ten onrechte leiden door het beginsel van de standaarduitspraak, waardoor ze het woord spellen met de klanken die we horen in de uitspraak van dat woord, bijvoorbeeld /buro/, /nivo/, /kado/. Het beginsel van de standaarduitspraak is bij deze Franse leenwoorden echter ingeperkt door het beginsel van de etymologie, dat zegt dat uitheemse woorden (gedeeltelijk) hun uitheemse spelling behouden. De schrijfwijze met eau is de enige correcte: bureau, niveau en cadeau.

  9. @Jaspert Ik heb een theorie dat je aan het aantal reacties onder dit soort artikelen de huidskleur van de dader kunt aflezen zonder dat je het artikel hebt gelezen. Scheelt een reactietje of 20 à 30, schat ik zo.

  10. @ Zusenzo, wat is je eigen mening dan? Vind jij niet dat wanneer er bij staat dat het om daders gaat met een egtinte huidskleur, er meestal heel anders gereageerd wordt.

  11. Ik snap niet wie of wat er wordt “opgejut” of “opgefokt”. Ik heb niet gelezen dat Jaspert de dader de hand wilde afhakken of naar een ander land wilde sturen. Hij constateert slechts een feit. Laat zusenzo maar eens de reacties onder een paar andere berichten met minder bleke daders, analyseren en dan met een onderbouwd verhaal komen.

  12. Laat zusenzo maar eens de reacties onder een paar andere berichten met minder bleke daders, analyseren en dan met een onderbouwd verhaal komen.

    Zie je het voor je?

  13. Nee, dat gaat vast niet gebeuren, WFvN. Zomaar wat roepen en oordelen is minder werk en bevredigender, denk ik, dan je best doen om met feiten te komen en je stellingen te onderbouwen.

  14. Ik kijk wel eens naar opsporing verzocht maar volgens mij is 90 procent van de daders lichtgetint of donker getint.Of mag dat ook al niet meer gezegd worden.Feit blijft wel dat deze daders ook een flinke straf verdienen maar het zal wel een taakstrafje worden.

  15. Jaap Van mij mag je alles zeggen, zolang je je maar niet louter baseert op indrukken, gevoelens en vooroordelen. Kom eens met cijfers van het CBS. Ook dan zal blijken dat veel daders van allochtone afkomst zijn, maar niet met de cijfers die jij presenteert en er is ook verschil tussen type misdrijven.
    En wat die sarkastische opmerking over de hoogte van de straffen betreft: Nederland straft momenteel het zwaarst van alle Europese landen. Hoe ver wil je gaan? Tot mensen ook hier (net als in de VS) voor een winkeldiefstal levenslang kunnen krijgen of is dat ook niet zwaar genoeg?

  16. Nou dat is ook wel weer wat overdreven Dame winkeldiefstal levenslang dan zal er echt wel iets meer aan de hand zijn.In ieder geval is het wel zo dat door jarenlang slap regeringsbeleid met de Pvda voorop de straffen in dit land een lachertje zijn.Wat dat betreft heeft Geert Wilders wel gelijk dat er veel strengere straffen moeten komen, goed punt trouwens van de Pvv.

  17. @Jaap:
    Ook ik ontkom niet aan de indruk dat het ‘capuchongehalte’ vrij hoog is in uitzendingen als Opsporing verzocht. Ook mij valt het dus op.

    Maarrrrrrr
    In berichten over foute zaken met de mensen met (licht) getinte huid heb je altijd de standaard reacties. Daar wordt meer dan eens een vracht ongenuanceerde reacties geplaatst maar zodra het een bericht betreft zónder de huidskleur, zonder de capuchon, dan zijn ze ineens stil.
    Jaspert laat een tegengeluid horen maar dat mag dus blijkbaar niet. Dat lijkt toch even de kern te zijn van deze offtopic discussie.

  18. Er zou best een huidskleur genoemd kunnen worden indien dit de opsporing bevordert, maar om dan gelijk een complete bevolking, religie of cultuur hier aan vast te knopen als oorzaak is natuurlijk achterlijk!
    Natuurlijk laat opsporings verzocht het meerendeel met een getinte huidskleur zien omdat er onder onder verschillende lagen van de bevolking problemen zijn die aangepakt moeten worden. Dat die mensen een getinte huidskleur hebben is een bijzaak.
    PVV stemmers zijn tegenstemmers met oogkleppen op.
    Het past binnen de huidige samenleving. De media voert de regeringsagenda. Nu moet er strakker gescreend worden op mensen die met kinderen werken, omdat een pedofiel lange tijd zijn gang kon gaan in A’dam. Heel goed!
    Maar waarom laten we de PVV gewoon hun gang gaan? Die screening voldeed toch ook niet gezien hun partijleiders allemaal wel iets op hun kerfstok hebben? Stel dat de PVV de grootste wordt willen we dan echt iemand als Wilders als premier? Zijn we dan zo bang geworden voor alles geworden dat we ons vertrouwen in een blaaskaak zetten die alleen achter een groep beveiligers zijn recht op meningsuiting misbruikt? Die man leeft al lange tijd niet meer in de realiteit. Fitna 2 is in de maak, nou poeh zal wel weer een hoogstandje worden. Lekker weer bevolkingsgroepen beledigen. Daar zullen onze jongens in Uruzgan, Afganistan of Libie blij mee zijn.
    De Nederlandse cultuur ontbreekt trots. Trots gaat in Nederland al gauw samen met het beledigen van een ander is dat dan iets om trots op te zijn?

    hieronder nog een groep die de recht op vrije meningsuiting ” verdedigd” Misschien wel onze nieuwe premier?

    http://www.dumpert.nl/mediabase/1416831/0f44cca8/nvu_vs_afa_in_ede.html

    Ik ben geen echte GS fan, maar op het einde is een heel slim jochie te zien waarbij ik vind dat Nederland trots op kan zijn.

  19. Ja hoor Jhon 1,5 miljoen kiezers hebben de oogkleppen op droom lekker verder en vooral niet de problemen zien in dit land veelal veroorzaakt door mensen met een andere huidskleur of religie.Wat niet wegneemt dat ook de Nederlander die problemen veroorzaakt keihard aangepakt moet worden.

  20. Jaap, als het economisch beter gaat hebben mensen minder te klagen. Denk je dat die poppenkast van de PVV werkelijk zoveel stemmen had gehad als het iedereen economisch voor de wind ging?
    Iemand moet nu de zondebok zijn dus dan is het makkelijker om een label aan een kleurtje te hangen of niet? Problemen zie ik wel, maar als de nu gedaan worden door iemand die geel bruin of paars is maakt geen klo%e uit. De problemen moeten aangepakt worden, maar diegenen die verantwoordelijk zijn voor de economische malaise blijven lekker buiten schot en de PVV waait lekker met hun mee.
    Stem lekker op Geert omdat je boos of bang bent, want vanuit die emoties komen de beste ideeen of niet? Zie hoe makkelijk jouw stem en de dingen waar jij voor staat in het programma van de PVV verdampen als sneeuw voor de zon. De PVV is voor iedereen een fase waarin ontevredenheid geuit wordt. Zodra de tranen weg zijn en er echt gekeken wordt wat een clown het is en er een goed gekeken wordt hoe hij ons land de afgrond in helpt is het gauw afgelopen. Ik hoop dat die wachtgeldregeling voor hem er dan ook afgehaald is en hij gewoon zoals elke normale nederlander over straat gaat en niet door de door ons betaalde beveiliging. Misschien dat hij dan weer dat Nederlandse fatsoen terug krijgt en eens excuses maakt voor alle beledigingen die hij heeft geuit. Dat doet iedereen toch? Of beheert Geert de scheldmonopolie? Hahaha, dat zouden jij en ik eens moeten doen. De hele dag mensen die in de stront zitten uitschelden en dan zo diep uitschelden dat het ze in het diepste raakt. Wat denk je dat de pliesie en elk normaal denkend mens zegt zodra iemand ons eens aanpakt?…….precies. Denk maar niet dat wij 24/7 beveiliging krijgen hoor.
    En dat allemaal onder de vlag van vrijheid van meningsuiting waar onze (voor)ouders voor geknokt hebben.

  21. @Etage:
    Eerst zou ik het als docent toch moeten weten dat het ook ‘nivo’ mag zijn? En als ik dan toch laat zien dat het niet zo is, dan heb ik het ineens in de gauwigheid even opgezocht?
    Is goed hoor :-*

Reacties zijn gesloten.