CSV’28 laat thuis dure punten liggen …

Zwolle – CSV ’28 moest in zijn poging om koploper Nieuwleusen te achterhalen, zaterdagmiddag winnen van hekkensluiter Avereest. Avereest wilde uiteraard graag klimmen op de ranglijst.

Beide ploegen hadden de punten dus hard nodig en waren alleen maar gebaat bij een overwinning. Eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd kwam CSV niet echt in zijn spel. Doordat de ploeg meeging in de speelwijze van Avereest, werden er te weinig kansen gecreëerd. De eerste echte kans was voor Avereest, maar keeper Wibo van Dijk redde miraculeus. Door meer lengte in de ploeg was Avereest steeds gevaarlijk bij standaardsituaties. En juist na een hoekschop in de 20e minuut bracht spits Erik Mostert zijn ploeg aan de leiding (0-1). Lang duurde de voorsprong niet want 5 minuten later scoorde Gert-Wim van de Esker voor CSV de gelijkmaker uit een voorzet van Marnix Wieringa (1-1). En weer 3 minuten later ging CSV zelfs aan de leiding. Yavuz Özdemir speelde Kevin Diender in de diepte aan en die scoorde beheerst (2-1). Over en weer waren er de eerste helft nog wel mogelijkheden, maar de stand wijzigde niet.

CSV ’28 begon de 2e helft niet scherp, want al in de eerste minuut liet de hele verdediging het afweten en kon Richard Seinen heel gemakkelijk voor Avereest scoren (2-2). Toen na een kwartier good-old Jeroen Soppe de plaats innam van de geblesseerde Kevin Diender, kwam er wat meer lijn in het spel en wist de ploeg ook weer te scoren. Matthijs Kremer draaide knap weg bij zijn bewaker en bracht CSV weer aan de leiding (3-2). Peter Bruintjes kreeg daarna namens CSV nog een goede kans maar hij kopte naast. Avereest zette met nog een kwartier te gaan, een slotoffensief in. Via een redding  van Wibo van Dijk en met behulp van de paal, waar een vrije trap van Sjaak Hoorn op belandde, hield CSV nog stand. Maar 2 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leidde een fout op het middenveld de gelijkmaker in, die gescoord werd door Erik Mostert (3-3). En in de slotminuut scoorde invaller Dennis Klepke voor Avereest de toch wel verdiende winnende goal (3-4). CSV ’28 wist in blessuretijd niet verder meer te komen dan een schot van Marnix Wieringa, wat net voorlangs het doel van Avereest ging. Aan de andere kant raakte Avereest nog een keer de lat. Doordat koploper Nieuwleusen en achtervolger KHC beide verloren, blijft de onderlinge afstand tussen deze drie ploegen gelijk en is de strijd om het kampioenschap nog open. 

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)