Be Quick deelt de punten terecht met DZC

Doetinchem – Halverwege de tweede helft kwam Be Quick in Doetinchem op voorsprong. Het leverde echter geen overwinning op, want DZC kwam in de slotfase alsnog langszij. “Een overwinning was ook iets te veel van het goede geweest” oordeelde het Zwolse kamp na afloop.

Bij Be Quick begint Jaouad Akloud in de basis ten koste van Tom Karst. De plaats van de geschorste Durk-Jan Sinnema wordt ingenomen door Fatih Eroglu.

Be Quick beleeft op deze zaterdagmiddag een stroeve start in de Achterhoek. DZC raakt in de beginfase paal en lat. “In de beginfase van de wedstrijd mochten we niet mopperen” zegt Be Quick coach Bert Hendriks. “We hadden het moeilijk en ze waren een paar keer dicht bij een doelpunt.” Daarna ontstaat er een open wedstrijd. “Voor het publiek was dit een hele leuke wedstrijd. Over en weer waren er veel kansen. Bij ons was Jaouad Akloud voor de rust nog dicht bij een doelpunt.”

Na de pauze blijven beide ploegen het publiek vermaken. In de 68e minuut is het dan toch Be Quick dat op voorsprong komt. Hendriks: “Een vrije trap van Nejim el Atiaoui komt op de paal terecht, waarna Bas Beverwijk alert reageert.” Met de 0-1 tekent Beverwijk voor zijn eerste competitietreffer.

Be Quick krijgt dan de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar doet dat niet. Hendriks: “In zo’n fase moet je het gewoon afmaken. Maar eerlijk is eerlijk: een gelijkspel geeft de verhoudingen beter weer.” Het verzuim aan Zwolse kant wordt afgestraft door DZC dat in de 85e minuut de gelijkmaker op het scorebord zet: 1-1. Bij het scheiden van de markten gaan beide ploegen dan ook met een punt van het veld af.

Be Quick pakt dus een gelijkspel en neemt met 26 punten uit 20 wedstrijden de 6e plaats in op de ranglijst. In de negen wedstrijden na de winterstop werd er nog maar een keer verloren. Is het degradatiespook nu definitief geweken? Hendriks: “Ik vind dat we in ieder geval naar boven moeten kijken. Misschien kunnen we zesde worden. Tot nu toe heeft de groep het echter geweldig gedaan, want voor het seizoen gaf niemand iets voor ons.”

Volgende week wacht koploper Bennekom in een uitwedstrijd. Valt daar nog iets te halen voor Be Quick. “Ze zijn de gedoodverfde kampioen” zegt Hendriks “Maar we moeten er voor knokken en proberen om voor een stunt te zorgen.”

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden, Joram Hendriks (Tjaka Rahantoknam), Fatih Eroglu, Frank Oosterhof, Bas Beverwijk, Sander Bolt (Tom Karst/Arie Smit), Caleb Rahajaan, Jaouad Akloud, Nejim el Atiaoui.

Door Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)