Diender vertrekt bij Berkum

Zwolle – Pascal Diender vertrekt na het nu lopende seizoen bij zaterdaghoofdklasser VV Berkum. De 28-jarige middenvelder weet nog niet zeker wat hij op sportgebied gaat doen maar stopt mogelijk helemaal omdat de combinatie van zijn steeds drukker worden commerciële baan en voetbal te belastend is. Keeper Mathijs Bouwhuis heeft toegezegd dat hij volgend jaar wél bij Berkum blijft.

Bouwhuis heeft zich ontwikkeld tot één van de betere keepers in de Hoofdklasse en pakte, vooral ook na de winterstop, vaak belangrijke punten voor Berkum. De 23-jarige doelverdediger speelt nu in zijn tweede seizoen voor Berkum en maakte daarvóór een uitstapje van twee jaar naar zondagclub SV Zwolle, waarmee hij promoveerde van de derde naar de tweede klasse. Vóór die ‘tussenperiode’ keepte hij in de jeugdselecties van Berkum.

Bij Dienders beslissing om volgend seizoen te vertrekken bij Berkum spelen overigens ook fysieke overwegingen een rol. Aan het begin van dit seizoen bleek hij last te hebben van een eerder verwaarloosde ziekte van Pfeiffer, en dat leverde veel conditionele problemen op. Daardoor heeft hij af en toe nog steeds het gevoel dat hij niet fit genoeg is en beleeft hij momenteel te weinig plezier aan het voetballen.

Hoewel Pascal op relatief jonge leeftijd stopt, bij het ingaan van het seizoen 2011-2011 is hij 29 en zou hij dus nog jaren mee kunnen, kan hij terugkijken op een indrukwekkende voetbalcarrière. Bij Berkum speelde hij twee seizoenen in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal en in diezelfde competitie kwam hij daarvóór liefst zes jaar uit voor WHC. Daar bracht hij het niet alleen tot aanvoerder maar won hij met zijn team in 2006-2007 ook de Districtsbeker Oost. In het daarop volgende jaar werd hij door de technische staf en supporters van WHC gekozen tot ‘speler van het seizoen’. Vóór zijn periode in Wezep speelde Diender twee seizoenen in het betaalde voetbal bij Heracles, dat toen nog in de eerste divisie uitkwam.

Eerder werd al bekend dat verdediger Dirk Muis, afkomstig van topklasser HHC Hardenberg, volgend seizoen naar Berkum gaat. Ook verruilt middenvelder Jesper Beunk met ingang van het volgende seizoen topklasser FC Lisse voor Berkum, waarmee hij terugkeert op het ‘oude nest’. Onlangs werd verder beklonken dat Berkum in de volgende twee seizoenen opnieuw kan rekenen op aanvaller Chris van der Meulen en middenvelder Marc van der Meulen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Diender vertrekt bij Berkum”

  1. Jammer van Diender. Dit is goed nieuws, dat ie blijft en

    Bouwhuis heeft zich ontwikkeld tot één van de betere keepers in de Hoofdklasse en pakte, vooral ook na de winterstop, vaak belangrijke punten voor Berkum.

    ….Harry heeft dit persbericht toch niet geschreven 😮 😉

  2. Jammer dat Pascal weg gaat (stopt), was de laatste wedstrijden zeer goed. Blijft altijd een aanwist voor welke club ook…maar het liefst bij Berkum.

    Hopende dat het goed gaat met zijn gezondheid…

  3. Topkeeper die Bouwhuis. Nu zijn broer Bas nog even fit worden en ze kunnen meedoen om de titel volgend jaar. Ik zie graag dat Bas op 10 gaat spelen, daar komt hij het beste uit de verf. Voor Marc v/d Meulen is een plek centraal achterin een leuke optie. Wellicht kan de aanvoerdersband dan ook meteen naar Bas Bouwhuis. Een echte leider, zowel binnen als buiten het veld.

  4. Fijn even een paar jaar de zakken gevuld bij de vvb en op naar een nieuwe uitdaging.En ze trappen der nog in ook bij Berkum.:P

Reacties zijn gesloten.