Roemeens stel aangehouden voor oplichting

Zwolle – Op de Fivel werden op zaterdagmiddag een man en vrouw van 32 en 33 jaar uit Roemenië aangehouden voor poging oplichting. Het stel had kort ervoor een 37-jarige Zwollenaar benaderd op de Rijnlaan. Ze vroegen de man eerst om € 100,- voor brandstof. Hierna boden ze de Zwollenaar gouden sieraden te koop aan.

 politie_logo_4.jpg

De Zwollenaar was twee jaar geleden al eens op dezelfde wijze opgelicht toen hij een namaak gouden ring had gekocht en herkende dezelfde vrouw van twee jaar geleden. Hierop vroeg de Zwollenaar het stel om achter hem aan te rijden naar de pinautomaat en belde ondertussen de politie. Toen deze arriveerden, reden de man en vrouw weg maar konden kort daarop worden aangehouden. Ze werden ingesloten op het bureau. Daar zal proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Roemeens stel aangehouden voor oplichting”

  1. Plantje, hoezo zou de politie al klaar moeten staan?
    Ze kunnen toch niet van te voren weten waar een oplichter een poging zal wagen. Of denk je dat ze eerst een agent opzoeken om in zijn buurt zo iets te doen? Zo dom zijn Roemenen – helaas – ook nog niet.

  2. (Dit keer) slim bedacht van ‘de Zwollenaar’.
    Maar als je gouden sieraden op straat koopt (2 jaar geleden) kun je wel nagaan dat er een luchtje aan zit…

  3. @Plantje:
    Als de pinautomaat naast het politieburo is natuurlijk wel, maar je kan niet van de politie verwachten dat ze alleen maar in de buurt van pinautomaten surveilleren…

  4. Snap ik Marianne. Maar de beste man belde toch vanuit de auto naar de politie? Een beetje coördinatie had dan toch kunnen zorgen dat zowel de man als de politie tegelijkertijd bij een bepaalde pinautomaat zouden uitkomen? Dat bedoelde ik…

  5. Schandalig dat deze actie nodig is! zo te lezen opereren deze roemenen al jaren in de stad, die hadden al veel eerder opgepakt moeten worden.

  6. Deze Zwollenaar is gewoon een grote oplichter.
    Als hij de vorige keer meerwaarde voor zijn geld had gehad,had hij de politie ook niet ingelicht.Nu had hij ze met gelijke munt terug moeten pakken.Flinke vent.

Reacties zijn gesloten.