Muzerie gaat de wijk in

Zwolle – Een van de voorgenomen besluiten uit de onlangs besproken cultuurnota van de gemeente Zwolle is dat kunstencentrum Muzerie het Cultuurhuis Stadshagen verlaat. Muzerie gaat de komende tijd in gesprek met scholen en andere mogelijke locaties in de wijk Stadshagen om naar alternatieve lesruimtes te zoeken. Het is ook mogelijk dat Muzerie als incidentele huurder ruimtes in het Cultuurhuis Stadshagen terughuurt.

Muzerie vindt het belangrijk dat kunsteducatie dicht bij haar klanten kan blijven plaatsvinden. Hiermee spelen we onder meer in op een landelijke tendens waarin scholen door invoering van een continurooster en voor- en naschoolse activiteiten een steeds centralere rol in wijk vervullen. Maar ook voor jongeren en volwassen klanten zoeken we naar de meest geëigende en inspirerende plekken om theater, muziek, dans of beeldende kunst te beoefenen.

De belangen van kunsteducatie en de manier waarop Muzerie hier invulling aan wil geven, heeft zij verwoord in haar toekomstvisie 2010-2014. Daarin worden vijf richtingen beschreven: 1. Onderwijs 2. Artistieke jongerenbroedplaatsen 3. Sociaal artistieke projecten 4. Kunsteducatie in samenwerking met amateurverenigingen en 5. Talentontwikkeling. Met dit ‘ kompas’ en een veranderde organisatie/accountstructuur is Muzerie klaar voor een nieuwe toekomst.

In de roerige tijd waarin culturele instellingen zich nu bevinden, is het belangrijk om flexibel te zijn en om op andere manieren kunst- en cultuureducatie dichtbij de mensen te brengen. “Culturele organisaties leveren immers een belangrijke bijdrage aan een vitale leef- en werkomgeving”, aldus directeurbestuurder Fred Teunissen. Muzerie wil zoveel mogelijk op brede scholen in de wijk participeren.

Tot het voorgenomen besluit definitief wordt bekrachtigd door de gemeenteraad, blijft Muzerie hoofdhuurder van de derde verdieping van het Cultuurhuis. Mogelijke onderhuur blijft in stand, of wordt overgenomen door de gemeente.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)