Hanzerenners koersen in kop van Overijssel

Zwolle – Maar liefst 9 Zwolse Hanzerenners zullen deelnemen aan de Nieuwelingen- en Junioren koers die zaterdag a.s. in de kop van Overijssel gereden wordt. De Omloop van Noord West Overijssel is van oudsher de openingsklassieker van het wielerseizoen voor deze leeftijdsgroep. Vanaf het Havenplein in Genemuiden zullen de renners van 15 en 16 jaar om 10.15 uur van start gaan. De junioren van 17 en 18 jaar horen om 12.15 het startschot klinken.

Bij de jongste groep zullen Jordi Boerman, Chiel Boschman, Harro Groeneveld, Joshua de Jong, Remy Reints en Bas Tietema van start gaan. Bij de Junioren gaan Henk Klein Tijssink, Diederik Tuin en Rick Schouten het Zwolse blauw-wit verdedigen. Het is meestal een koers waarbij het peloton in meerdere stukken gaat breken. Voor de renners is het dan ook een hele kluif om deze harde wedstrijd tot een goed einde te brengen. Maar met 9 man aan de start worden de Hanzerenners zeker niet kansloos geacht om een goede eindklassering te rijden.

Ook Zwollenaar en voormalig Hanzerenner Rick Mensink zal van start gaan in deze koers. Hij komt nu uit voor de Belgische Lotto-formatie. Dat de Hanzerenners met zoveel renners deel mogen nemen is te danken aan de groei van de vereniging. Normaal mogen er 3 renners per vereniging aan een klassieker deelnemen. Echter omdat de Hanzerenners bij de nieuwelingengroep tot de grootste verenigingen van Nederland behoort mogen zij met een dubbele formatie aantreden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)